ZZP’er ziet toename in opdrachten

Zelfstandigen zonder personeel zijn positief over de hoeveelheid werk binnen hun vakgebied. Dat blijkt uit een enquête die online netwerk www.ininterim.nl hield onder ruim 1400 interim professionals. Ten opzichte van vorig jaar zegt 58 procent het idee te hebben dat er meer werk beschikbaar is in zijn beroepssector. ICT’ers zijn het meest positief over hun kansen op de arbeidsmarkt. 69 procent ziet een toename in de vraag naar hun diensten. Zelfstandigen actief in de overheidsbranche zien met 36 procent de minste progressie.

Van de ZZP’ers is 29 procent in het lopende kwartaal fulltime voorzien van opdrachten. Opvallend genoeg was 20 procent in ditzelfde kwartaal nog niet één week onder de pannen bij een opdrachtgever.

Voor het volgende kwartaal zijn de verwachtingen positief. Slechts 9 procent verwacht droog te staan, terwijl 54 procent verwacht zeker tweederde van het kwartaal aan het werk te zijn. HR professionals zien hun kansen zonnigst in. Van hen denkt slechts 4 procent verstoken te blijven van opdrachten. Financiële zelfstandigen zijn de grootste zwartkijkers. 12 procent van hen verwacht het komende kwart jaar geen emplooi te vinden.

Plaats een reactie