ZorgVrijThuis voor langer zelfstandig wonen

Eurocom Group en KPN zijn woensdag 13 maart 2013 een meerjarige samenwerkingsovereenkomst rondom ICT dienstverlening gestart.

ZorgVrijThuis voor langer zelfstandig wonen

Onder de naam ZorgVrijThuis is een geïntegreerde ICT oplossing voor zorgalarmering ontwikkeld met als doel het verhogen van het comfort en de zelfstandigheid van consumenten door persoonlijke, plug en play zorgalarmering. Hierdoor kunnen mensen langer zelfstandig en veilig thuis blijven wonen en voeren ze zélf de regie over welke zorg zij willen ontvangen.

Eén oplossing voor alle zorgoproepen
Tot op heden wordt binnen de intra- en extramurale zorg gebruik gemaakt van gescheiden systemen. Dit zorgt voor hoge kosten en inefficiëntie voor intra- en extramurale zorg. Dankzij de samenwerking tussen KPN en Eurocom Group ontstaat één oplossing waarmee alle soorten zorgoproepen én de zorgadministratie via één platform (CQ-net Live) afgehandeld kunnen worden. KPN biedt als serviceprovider een integrale totaaloplossing aan, waarmee wordt ingespeeld op de toenemende vraag om ouderen langer thuis te laten wonen.

Markenheem eerste aanbieder
De eerste aanbieder van deze zorgoplossing is zorgorganisatie Markenheem (Doetinchem) in hun nieuwbouwproject zorgcentrum Schavenweide. In dit vernieuwende zorgproject kunnen mensen zo lang mogelijk veilig in hun eigen woning wonen, waarbij de zorg in de komende jaren op maat aangepast kan worden.

KPN met zorg verbonden
De zorg is en blijft continu in beweging. KPN wil een bijdrage leveren om de zorg toegankelijk te houden voor iedereen. Daarom bieden we ICT oplossingen die ervoor zorgen dat er meer tijd is voor zorg, er betere kwaliteit van zorg geboden kan worden en er meer comfort in de zorg beschikbaar is.

Plaats een reactie