Zorgvoorjemond.nl, voor alles wat je over je mond moet weten en meer!

Of je nu lacht, eet of praat, je gebruikt je mond de hele dag door. Goede verzorging van de mond is dus belangrijk. Toch weten Nederlanders heel weinig over dit belangrijke orgaan, wat vervelende gevolgen kan hebben voor de tand- en mondgezondheid van henzelf en van hun kinderen. Daarom kunnen weetgierige Nederlanders vanaf 10 december terecht op de website www.zorgvoorjemond.nl, voor alles wat je over je mond moet weten en meer!

Zorgvoorjemond.nl bevat alle informatie die je nodig hebt om je mond goed te kunnen verzorgen. Dat deze informatie broodnodig is, bewijst onderzoek van het College voor Zorgverzekeringen (CVZ). Hieruit blijkt dat het percentage kinderen met een gaaf melkgebit de laatste 20 jaar gedaald is. Ook lopen er nu meer jongeren rond met onbehandelde cariës dan twee decennia geleden. Volgens het Ivoren Kruis is gebrekkige kennis over mondverzorging een van de oorzaken. “Mensen weten niet meer dat 2x per dag 2 minuten tandenpoetsen met fluoridetandpasta een voorwaarde is voor een gezond gebit. Ook is het belangrijk dat kinderen vanaf 2 jaar 2x per jaar naar de tandheelkundige praktijk gaan. Als ouders het al niet weten, hoe moeten ze dat dan aan hun kinderen doorgeven?”, vraagt Teun Rietmeijer, voorzitter van het Ivoren Kruis zich af. “Ik hoor bijvoorbeeld vaak dat mensen denken dat het geen kwaad kan als je de hele dag door eet en drinkt, terwijl dat heel slecht is voor je gebit.”

Samen sterk voor een gezonde mond
Er staat veel tegenstrijdige informatie op het internet, ook over mondverzorging. Dit zaait verwarring en is niet stimulerend voor een goede mondgezondheid. Zorgvoorjemond.nl heeft als doel Nederlanders te stimuleren meer kennis op te doen over mondverzorging. De website bevat dus geen uit commercie geboren tegenstrijdigheden, maar eerlijke informatie, die voor iedereen begrijpelijk is.

Van beugelbekkie tot kunstgebit
Zorgvoorjemond.nl geeft een uitgebreid overzicht van alle thema’s in mondverzorging en is daarom informatief voor alle leeftijden, of je nu een beugelbekkie, moeder of kunstgebitdrager bent. De site is uniek door zijn uitgebreide lijst van mogelijke behandelingen op het gebied van onder meer tand(vlees)problemen, protheses en orthodontie. Zorgvoorjemond.nl streeft volledigheid na en wordt dus voortdurend aangevuld en bijgewerkt.

Wist je dat…
? onlangs ontdekt is dat je tong, naast de vier smaken zoet, zout, bitter en zuur, ook een scherpe smaak kan
waarnemen die ‘umami’ heet?
? zwangerschap de gezondheid van je tandvlees kan beïnvloeden?
? de kans het grootst is dat een uitgeslagen tand succesvol wordt teruggeplaatst, als je hem in melk bewaart?
? speeksel heel belangrijk is? Het neutraliseert zuuraanvallen op je tanden en helpt je spijsvertering op gang te
brengen.
? je daarom per dag wel tussen de 500 en 750 milliliter speeksel produceert?

Plaats een reactie