Zorgsparen voor toekomstige zorgkosten

Zorgsparen is gericht sparen om voorbereid te zijn op extra zorgkosten in de toekomst. Om bijvoorbeeld zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Met zorgsparen bouw je via een AEGON spaarrekening spaartegoed op dat je later kunt gebruiken om extra zorg in te kopen. Via Menzis profiteer je daarbij van inkoopvoordeel en krijg je advies over hoe je het spaargeld het slimst kunt besteden.

Oktober 2011 kondigden de zorgverzekeraar en AEGON Nederland aan zorgsparen voorjaar 2012 te introduceren, en nu is het zo ver: via www.menzis.nl/zorgsparen kunnen mensen nu gericht voor zorg gaan sparen. De zorgspaarder opent een flexibele E-spaarrekening bij AEGON en krijgt bij Menzis advies over hoe de extra woon- en welzijnszorg het best op maat kan worden ingekocht, met inkoopvoordeel.

Door de alsmaar toenemende zorgkosten zal de consument zich steeds meer bewust moeten zijn van de zorgwensen die hij later zal hebben. En van de maatregelen die hij daar nu voor moet nemen in aanvulling op de basisverzekering, AWBZ en WMo. Zorgsparen is voor Menzis-verzekerden een extra mogelijkheid om naast de zorgverzekeringen zo veel mogelijk regie te nemen in de ‘latere zorg’. Het spaartegoed is overigens op elk moment vrij opneem- en besteedbaar.

Regie over later
Bij de aankondiging van het zorgsparen vorig jaar gaven Menzis-bestuursvoorzitter Roger van Boxtel en AEGON Nederland-bestuursvoorzitter Marco Keim aan de discussie over zorg en inkomen voor later te willen stimuleren.

Roger van Boxtel: “De kern van de discussie draait om kwaliteit en toegankelijkheid van zorg en welzijn voor iedereen, ook in de toekomst. We willen dat de kinderen van onze kinderen oud worden in zelfstandigheid, in hun eigen woonomgeving. Daarvoor zijn soms zaken nodig die niet in een zorgverzekering zitten. Denk aan een traplift, een alarmeringssysteem of aan hulp in en om het huis.”

Marco Keim: “AEGON wil klanten helpen met een financieel gezonde toekomst. Zorgsparen past naadloos in deze visie. Net zoals bij pensioen moet je bij zorgsparen nu belangrijke keuzes maken voor later.”

Zorgsparen in de toekomst
Zorgsparen bevat nog veel potentieel. De mogelijkheid wordt onderzocht om naast de uiterst flexibele E-rekening ook andere productvarianten te ontwikkelen, zoals een aantrekkelijke depositovariant.

Daarnaast zouden AEGON en Menzis in de toekomst voor zorgspaarders een online community willen inrichten waar zorgspaarders ervaringen en adviezen kunnen gaan uitwisselen over zorg en inkomen voor later. En natuurlijk meningen en ideeën ventileren die helpen bij het verfijnen van zorgsparen.

Plaats een reactie