Zorgmarkt Zorgbelang Groningen in UMCG

Zorgbelang Groningen organiseert samen met de provincie Groningen, Menzis en het Universitair Medisch Centrum Groningen op zaterdag 6 november een zorgmarkt voor patiënten en andere geïnteresseerden in het UMCG.

Op de zorgmarkt zullen tientallen patiënten- en consumentenorganisaties zich presenteren met informatie. Centraal staan de thema’s zelfmanagement en participatie.

Programma
De opening van de zorgmarkt is in handen van Pim de Bruijne, gedeputeerde van de provincie Groningen. Met de presentatie ‘Reis door de tijd’ kijkt Menzis naar het verleden, heden en de toekomst van de zorg, waarin nieuwe e-Health-toepassingen centraal staan.

Verder kunnen bezoekers hun bloeddruk, cholesterol en glucose laten meten bij medewerkers van de afdeling Interne Geneeskunde van het UMCG. Ook kunnen zij ervaren welke beperkingen ouderdom met zich mee kan brengen door een speciaal ‘ouderdomspak’ aan te trekken. Internisten en verpleegkundigen zijn aanwezig om lifestyle-advies te geven. Ook is er een afvaardiging van de Atlas Diabetes Challenge aanwezig. Dit is een groep mensen met diabetes type 2 die – onder begeleiding van een medisch team – het atlasgebergte hebben beklommen. Verder is een mobiele klimwand aanwezig waar bezoekers onder professionele begeleiding een klimroute kunnen uitproberen. De markt wordt afgesloten door Akkie Hofstee, directeur Zorgbelang Groningen.

De zorgmarkt vindt plaats van 10.00 tot 15.00 uur in de Poortweg in het UMCG.

Contactinformatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Johan ten Hoove (06) 10061800 of Jolanda Fritsma (06) 29474584 van Zorgbelang Groningen.

Plaats een reactie