Zorgmarkt Zorgbelang Groningen in UMCG

0
717

Zorgbelang Groningen organiseert samen met de provincie Groningen, Menzis en het Universitair Medisch Centrum Groningen op zaterdag 6 november een zorgmarkt voor patiënten en andere geïnteresseerden in het UMCG.

Op de zorgmarkt zullen tientallen patiënten- en consumentenorganisaties zich presenteren met informatie. Centraal staan de thema’s zelfmanagement en participatie.

Programma
De opening van de zorgmarkt is in handen van Pim de Bruijne, gedeputeerde van de provincie Groningen. Met de presentatie ‘Reis door de tijd’ kijkt Menzis naar het verleden, heden en de toekomst van de zorg, waarin nieuwe e-Health-toepassingen centraal staan.

Verder kunnen bezoekers hun bloeddruk, cholesterol en glucose laten meten bij medewerkers van de afdeling Interne Geneeskunde van het UMCG. Ook kunnen zij ervaren welke beperkingen ouderdom met zich mee kan brengen door een speciaal ‘ouderdomspak’ aan te trekken. Internisten en verpleegkundigen zijn aanwezig om lifestyle-advies te geven. Ook is er een afvaardiging van de Atlas Diabetes Challenge aanwezig. Dit is een groep mensen met diabetes type 2 die – onder begeleiding van een medisch team – het atlasgebergte hebben beklommen. Verder is een mobiele klimwand aanwezig waar bezoekers onder professionele begeleiding een klimroute kunnen uitproberen. De markt wordt afgesloten door Akkie Hofstee, directeur Zorgbelang Groningen.

De zorgmarkt vindt plaats van 10.00 tot 15.00 uur in de Poortweg in het UMCG.

Contactinformatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Johan ten Hoove (06) 10061800 of Jolanda Fritsma (06) 29474584 van Zorgbelang Groningen.

Vorig artikelPatiëntveiligheid in VUmc
Volgend artikelTeam Wageningen University wint Academische Jaarprijs 2010
Avatar
Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 10.000 medewerkers werken in de patiëntenzorg en aan vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek, waarbij de focus ligt op ‘gezond en actief ouder worden’. In het kader van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs wordt nauw samen gewerkt met de Rijksuniversiteit Groningen. Er worden studenten opgeleid tot arts, tandarts of bewegingswetenschapper en artsen opgeleid tot medisch specialist. Patiënten komen in het UMCG voor basiszorg, maar ook voor zeer specialistische diagnostiek, onderzoek of behandeling. De zorg wordt gegeven door de beste dokters en verpleegkundigen. Samen met ondersteunend personeel werken zij dagelijks aan die ene, gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid.