Zorgloop stimuleert veel deelnemers om door te gaan op ingeslagen weg

Ruim 300 vertegenwoordigers uit alle lagen van de zorg in de regio Hardenberg verschenen vrijdag 15 april 2011 aan de start van de City Run van Hardenberg, als deelnemer aan de Zorgloop van de Saxenburgh Groep. Goed voorbereid en onder uitstekende weersomstandigheden hebben alle Zorloopdeelnemers de eindstreep gehaald.

Na een gezamenlijke warming-up vanuit de Zorglooptent vertrok vrijdag 15 april een wit lint van zorgmedewerkers getooid in een speciaal vervaardigd Zorgloopshirt voor hun loop, waarop ze zich maandenlang hadden voorbereid en verheugd. Onder het motto: ‘Wij lopen hard voor goede zorg’ hebben ze hun beste beentje voorgezet en werden ze flink aangemoedigd door het aanwezige publiek.

(Fotografie: Léon van der Brug, Saxenburgh Groep)

Doorgaan
Iedereen die in de regio Hardenberg werkzaam is in de zorg was uitgenodigd om zich aan te melden voor de Zorgloop en onder die noemer mee te doen aan de 5 of 10 kilometer van de City Run in Hardenberg. Sinds januari hebben de deelnemers zich intensief kunnen voorbereiden op de Zorgloop. Zij kregen trainingsschema’s, loopclinics en begeleiding van looptrainers, sportarts, diëtist, fysiotherapeut en orthopeed aangeboden om de eindstreep van de City Run verantwoord te kunnen halen. Mede dankzij de uitstekende begeleiding van Spurt ’88 is dit alle deelnemers gelukt.

Voor één van de lopers moest een kleinere maat Zorgloopshirt besteld worden, omdat er diverse kilo’s waren verdwenen door het trainen. Binnen de Saxenburgh Groep gaan afdelingen een eigen loopgroep oprichten en enkele huisartsen hebben laten weten door te gaan met het lopen.

Gezonde leefstijl
Na afloop van de Zorgloop verklaarde een deelnemer: “Ik had het onderweg even wat moeilijk, maar de geweldige sfeer op en rond het parcours heeft mij geholpen vol te houden. Ik kon er zelfs nog een eindsprintje uitpersen.“ Een andere deelnemer gaf aan: “Ik deed helemaal niets aan sport. Ik ben de uitdaging van de Zorgloop aangegaan, niet wetend dat ik het zo leuk zou vinden. Ik ga hier zeker mee door.”

Daarmee is het doel bereikt van de organisatoren van de Zorgloop, Hilbrand van de Belt, Astrid Karperien en Wim Jaspers. Zorgmedewerkers, waaronder mensen die tot dan niet aan sport deden, zijn op een sportieve wijze in beweging gebracht. Daarnaast hopen de organisatoren dat de gezonde uitstraling van de Zorgloop de bevolking in de regio mag inspireren tot het voeren van een gezonde leefstijl.

Plaats een reactie