Zorgen aan je hoofd? Vandaag even niet!

Op zaterdag 24 september 2011 vindt de ontmoetingsdag Zorgen aan je hoofd? Vandaag even niet! plaats. De ontmoetingsdag is een activiteitendag voor kinderen van ouders met psychische problemen (KOPP) en kinderen van verslaafde ouders (KVO). Ook de ouders zelf, familie, vrienden en kennissen zijn van harte welkom.

Nieuw is het aparte avondprogramma voor jongeren, dat ook bedoeld is voor jongeren van ouders met een lichamelijke ziekte. Deelname is gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.indigozeeland.nl of via het secretariaat van Indigo Preventie, telefoon 0118 62 51 13.

Ontmoetingsmiddag
Tijdens de ontmoetingsmiddag Zorgen aan je hoofd? Vanmiddag even niet! kunnen kinderen tot twaalf jaar met elkaar ervaringen uitwisselen. Kinderen en ouders vinden herkenning bij elkaar, erkenning voor hun situatie, en mogelijkheden voor verdere hulp. Er zijn veel ontspannende activiteiten waardoor ze even hun problemen opzij kunnen zetten. Er zijn workshops koken en creatief bezig zijn. Ook is er de theatervoorstelling Kopzorgen van Rijn en Trijn. De middag wordt afgesloten met een gezamenlijke high tea. De middag begint om 13.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur. De ontmoetingsmiddag vindt plaats in het Ostrea Lyceum, Fruitlaan 3, in Goes.

Ontmoetingsavond
Dit jaar vindt er een apart programma plaats voor de jongeren van 12 tot 18 jaar: Zorgen aan je hoofd? Vanavond even niet!. De avond is bedoeld voor kinderen van ouders met een verslaving, psychische of een lichamelijke ziekte. Jongeren maken tijdens de ontmoetingsavond een rap en een bijpassend decor van graffiti. Tot slot is er muziek en worden de raps ten gehore gebracht. De avond duurt van 18.00 uur tot 22.00 uur en vindt plaats in de Brede School, Joseph Lunslaan 7, in Goes-Noord.

Organisatie
De ontmoetingsdag is onderdeel van het preventieproject KOPP/KVO. Aan de ontmoetingsdag werken mee: Indigo, Emergis, Allévo, Eleos, LSOVD, Agathos Thuiszorg, Juvent, OPDC Griffioen en Steunpunten Mantelzorg in Zeeland. De activiteit wordt ondersteund door de Zeeuwse gemeenten.

In Zeeland zijn naar schatting 36.000 kinderen onder de 22 jaar van wie ten minste één ouder psychisch ziek of verslaafd is. Deze kinderen lopen een verhoogd risico om zelf sociale, emotionele en/of gedragsproblemen te ontwikkelen. Een goede ondersteuning is cruciaal voor hun verdere ontwikkeling.

Plaats een reactie