ZorgContact sluit als eerst organisatie ondersteuningstraject “In voor zorg!” succesvol af

Een paar 100.000 euro minder aan personeelskosten zonder dat de zorg er onder lijdt, een sluitende begroting en groot enthousiasme voor komende vernieuwingen in het zorgaanbod. Met dat resultaat is ZorgContact de eerste organisatie in de langdurige zorg die het ondersteuningstraject In voor zorg! succesvol heeft afgesloten.

Vilans en het ministerie van VWS helpen via In voor zorg! zorgorganisaties om hun werkprocessen te verbeteren. Niet als een vrijblijvend gebaar, maar op basis van strakke contracten met wederzijdse verplichtingen tijdens het coachings-traject.

Bij ZorgContact leveren 425 mensen zorg en dienstverlening aan ouderen in Zandvoort, Bentveld, Bennebroek en omgeving. De organisatie kampte met forse overschrijdingen in de personele kosten. Zonder meer snijden zou ten koste gaan van de zorg voor de cliënten. Door het ontwikkelen van een handzaam model werd binnen twee jaar de personele uitgaven tonnen minder, met behoud van de kwaliteit van de cliëntgerichte zorg.

Het In voor zorg!-programma loopt van september 2009 tot en met 2012. Begin 2011 zijn er 140 zorgorganisaties die zich hebben aangemeld bij In voor zorg! Een kwart van hen is inmiddels onder begeleiding van In voor zorg!-coaches volop bezig met het voorbereiden van verbeteringen in de werkprocessen.

Plaats een reactie