Zorg voor de ziel bij ziekte

Psychotherapeut en populair spiritueel auteur Thomas Moore is een groot voorstander van ‘Integrative Medicine’: een nieuwe stroming in de zorg waarbij ziek zijn uit niet alleen lichamelijke gevolgen bestaat, maar er ook aandacht is voor de geestelijke consequenties van ziekte. De wisselwerking van lichaam en psyche staat centraal. In Zorg voor de ziel bij ziekte deelt Moore zijn kijk op deze volledige manier van genezen.

Ontstaan in de Verenigde Staten, krijgt ‘Integrative Medicine’ nu ook voet aan de grond in Nederland. En terecht, want als patiënt heb je niet alleen met lichamelijke pijn en ongemakken te maken, een ziekte raakt je ook tot in het diepst van je ziel. Hoe bijzonder kundig artsen en verpleegkundigen ook zijn op medisch gebied, het blijft een functionele behandeling van een ziekte. Omdat de huidige gezondheidszorg er niet op ingericht is om de mens als geheel te behandelen. Moore legt in Zorg voor de ziel bij ziekte uit dat een zieke meer is dan alleen een lichaam. Bovendien geeft hij waardevolle tips en praktische adviezen aan dokters, zorgverleners én patiënten zelf plus hun naasten.

Zorg voor de ziel bij ziekte is een actueel boek dat serieus ingaat op hoe de moderne geneeskunde psychische, relationele en spirituele kanten bij medische behandelingen kan betrekken. Moore is wars van verhalen over wonderbaarlijke genezingen. Hij beweert ook niet dat aandacht voor de geest genéést. Wat hij wel weet – door onderzoek en uit eigen ervaring – is dat zorg en heling even belangrijk zijn als behandeling en medicijnen. Samen zorgen ze voor een wellicht sneller, maar bovenal completer en waardiger genezingsproces.

Thomas Moore is psychotherapeut en auteur van diverse spirituele boeken, waaronder Zorg voor de ziel – een internationale bestseller.

Voor dit boek heeft hij gedurende twee jaar twee dagen per maand doorgebracht in het St. Francis Hospital in Hartford, Connecticut, waar hij zowel met de directeur sprak als met de huishoudelijke dienst.

Boekgegevens
– Titel: Zorg voor de ziel bij ziekte
– Auteur: Thomas Moore
– Uitgave: Paperback, 240 pagina’s
– ISBN: 978 90 215 4907 1
– Prijs: € 17,95
– Verschijningsdatum: 4 november 2010

Plaats een reactie