Zorg populair bij vakantiewerkers

FNV Jong heeft samen met Agnes Jongerius een bezoek gebracht aan de vakantiewerkers bij Careaz. Een zorgorganisatie die in trek is bij vakantiewerkers door de goede sfeer, de waardering en begeleiding. Abvakabo FNV vindt dit een positieve ontwikkeling gezien het negatieve imago van de zorgsector.

Bij Careaz werken deze zomer 59 vakantiekrachten op verschillende afdelingen, van keukenhulpen tot verzorgers. Wat opvalt is dat de vakantiekrachten blijven terugkomen. Dit komt vooral door de goede sfeer, de waardering en de begeleiding die Careaz geeft aan zijn vakantiewerkers. Abvakabo FNV vindt dit positief. ‘De zorgsector krijgt de komende jaren te maken met flinke personeelstekorten en kampt met een negatief imago. Het binden, goed begeleiden en behouden van goede jonge krachten is dan ook van vitaal belang voor de sector in zijn geheel’, aldus Alice de Kok Abvakabo FNV- beleidsadviseur.

Careaz is een Oost-Achterhoekse zorgorganisatie die vanuit kleinschaligheid en lokale betrokkenheid ondersteuning biedt op de terreinen wonen, zorg, welzijn en dienstverlening. Careaz valt onder de sectoren van Abvakabo FNV.

FNV Jong trekt deze zomer in samenwerking met o.a. Abvakabo FNV met de campagne ‘Respect to the vakantiewerkers’ door heel Nederland om allerlei vragen van jongeren over werk en inkomen te beantwoorden. De campagne blijkt hard nodig: 45 procent van de vakantiewerkers begrijpt het loonstrookje helemaal niet of maar een klein beetje.

Ben je benieuwd hoe de overige vakantiewerkbezoeken zijn verlopen en wil je met Abvakabo FNV de vakantiewerkcampagne feestelijk afsluiten? Kom dan naar de afsluiting op 18 augustus 2011 tijdens een barbecue in Bruxelles aan Zee in Zandvoort.

Plaats een reactie