Zorg & ICT combineert twee van de meest dynamische sectoren

Deontwikkelingen op het gebied van zorg in combinatie met ICT volgen elkaar razendsnel op. Tijdens de vakbeurs Zorg & ICT, van 30 maart tot en met 1 april in Jaarbeurs Utrecht, nemen bezoekers kennis van de innovaties, trends en nieuwe producten die de combinatie van deze dynamische sectoren oplevert. Drie onderwerpen lopen als een rode draad door de vakbeurs: het elektronisch patiëntendossier (EPD), domotica en serious gaming.

EPD
Het EPD mag met recht één van de meest besproken onderwerpen binnen de gezondheidszorg genoemd worden. Hoewel het belang van een EPD door de hele sector wordt erkend, lijkt de implementatie van een landelijk digitaal dossier verder weg dan ooit. Zo hebben al bijna 500.000 Nederlanders bezwaar aangetekend tegen opname in het EPD en zijn er steeds meer zorginstellingen die besluiten een eigen dossier te bouwen. De val van het kabinet zal de besluitvorming rondom het EPD nog verder vertragen. Bezoekers van Zorg & ICT kunnen zich tijdens de beurs op de hoogte laten stellen van alle ontwikkelingen rondom het EPD. Tientallen exposanten presenteren hun ideeën en oplossingen voor dit complexe onderwerp.

Domotica
De opmars van domotica binnen de zorg lijkt niet te stuiten. De mogelijkheden van domotica zijn onbegrensd. In een domotica-omgeving worden zorgtaken, communicatie, ontspanning en andere huiselijke activiteiten door verschillende elektrische apparaten en netwerken gebruiksvriendelijker gemaakt. De ontwikkelingen rondom domotica komen uitgebreid aan bod tijdens Zorg & ICT. Zo is er een speciaal Domotica Paviljoen waar bezoekers alles vinden over de ontwikkeling van slimme, begrijpelijke en toegankelijke (meestal technologische) oplossingen en diensten in de persoonlijke woon- en leefomgeving. Ook vinden er op het paviljoen dagelijks een 5-tal lezingen plaats die ingaan op de achtergronden van domotica. Experts zijn hier aanwezig om allerhande vragen te beantwoorden.

De onderwerpen van de lezingen zijn:

• Domotica, de stand van zaken;
• Domotica voor specifieke doelgroep;
• Domotica voor zorg- en welzijnsdiensten;
• Toegangscontrole en -verlening;
• Hoe pak ik een project met domotica aan?

Naast de lezingen kunnen bezoekers een route volgen langs de exposanten die zich bezighouden met het onderwerp domotica.

Serious gaming
Tijdens Zorg & ICT vindt daarnaast op woensdag 31 maart gelijktijdig het voorjaarscongres van de Dutch Society for Simulation in Healthcare (DSSH) plaats. Hier worden de ontwikkelingen rondom serious gaming en simulatie uitgebreid besproken tijdens een inspirerend congres van inhoudelijk hoog niveau.

Uitgebreid artikel Zorg & ICT
In de digitale perskamer vindt u een uitgebreid artikel waarin dieper wordt ingegaan op bovenstaande onderwerpen.

Plaats een reactie