Zorg got talent

Zorgmedewerkers hebben talent, dat is een ding wat zeker is. Maar niet alleen op gebied van zorg. Want wist jij bijvoorbeeld dat jouw keurige afdelingshoofd ook iets in zich heeft van een popster? En dat je hardwerkende collega eigenlijk een acrobaat is? Op 26 mei komen een aantal getalenteerde zorgprofessionals uit de kast en laten op het podium van theater de Voorveghter zien wie ze werkelijk zijn.

Zorg got Talent is een wervelende show waarin jouw collega’s zich van een heel andere kant laten zien. Al zingend, dansend en playbackend zorgen zij voor een spetterende avond, waarbij de grote vraag natuurlijk is: wie van hen is een toptalent? Na de pauze volgt er een spetterend optreden van niemand minder dan de Corona’s. Dit interactieve muziektheatergezelschap bestaat uit zes multi-talenten die letterlijk alles kunnen bespelen, vooral het publiek. De zaal heeft het voor het zeggen, want de Corona’s spelen op verzoek en dagen haar publiek uit om hun muzikale wensen kenbaar te maken. Zelf noemen ze het ‘Stand Up Pop’: muziek met een vleugje cabaret. Een avondje Corona’s is een avondje lekker feesten. Daar moet je bij zijn!

Dit evenement wordt georganiseerd door Zorgplatform Hardenberg, waaraan maar liefst acht Hardenbergse zorginstellingen zijn verbonden. Natuurlijk doet het Zorgplatform meer dan alleen maar feesten. Zo hebben zij bijvoorbeeld het ziekenhuis in Monkole geadopteerd.

Monkole is een medisch centrum ten Zuidoosten van Kinsjasa (Kongo). Monkole startte in 1991 als polikliniek om in de eerste medische behoeften van die wijken te voorzien. In 1997 vond de eerste uitbreiding plaats: een aantal bedden en een kleine operatiezaal werden eraan toe gevoegd. Sindsdien zijn de medische handelingen er gestaag gegroeid. In 2001 is Monkole referentieziekenhuis geworden en daarmee de enige volwaardige medische voorziening aan de oostkant van de stad. Het ziekenhuis draait 24 uur per dag en begeleidt bovendien nog drie medische centra), in nabij gelegen wijken Eliba, Kimbondo en Moluka, waar per jaar meer dan 400 kinderen medische zorg ontvangen, 180 vrouwen cursussen lezen en schrijven volgen en praktische lessen over hygiëne krijgen.

Het Zorgplatform is één van de vijf platformen die zijn opgericht door de Hardenbergse Stichting 2015. Mede dankzij deze stichting is Hardenberg Millenniumgemeente van het jaar 2008 geworden. Stichting 2015 draagt actief bij aan het realiseren van de Millenniumdoelen op het gebied van armoedebestrijding, kindersterfte en gezondheid, onderwijs, gelijkheid en milieu. Deze doelstellingen zijn door de Verenigde Naties opgesteld om in 2015 gerealiseerd te zijn.

Stichting 2015 probeert Hardenberg en omstreken zoveel mogelijk bewust te maken van de millenniumdoelen. Hiervoor is hulp nodig, hulp vanuit de lokale organisaties/goede doelen, maar ook vanuit de zorg, onderwijs en het bedrijfsleven. Daarom heeft de stichting een vijftal platformen opgericht, te weten: Zorg, Onderwijs, Bedrijfsleven, Sport en overige organisaties.

De opbrengst van Zorg got Talent is bestemd voor het ziekenhuis in Monkole en wordt verdubbeld door de Wilde Ganzen. Met jouw toegangskaartje red je dus levens in Afrika en heb je zelf ook nog eens een leuke avond. Die kans laat je toch niet schieten? Wij rekenen op je komst!

Kaarten kosten 17,50 euro en zijn voor 26 mei te bestellen via email bij:
Gerda Bruggeman, Saxenburgh Groep – g.bruggeman@sxb.nl
Yolanda Damhuis, Carinova – y.damhuis@carinova.nl
Jaap van der Ploeg, RIBW – j.vanderploeg@ribwijsselvecht.nl
Anita van Dijk, Baalderborg Groep – a.vandijk@baalderborggroep.nl

Heb je ook een verborgen talent en lef genoeg om dat te laten zien aan jouw collega’s? Meldt je dan aan als deelnemer! Dit kan per mail bij de genoemde adressen.

Plaats een reactie