Zorg gaat senioren aan het hart

0
470

“Het kan niet zo zijn dat de smalste schouders het hardst getroffen worden door bezuinigingen in de zorg”, dat zegt Joel Voordewind (CU) tijdens het politieke debat op de 50PlusBeurs. Henk van Gerven (SP) is het met Voordewind eens en vindt tegelijkertijd dat het basispakket van de zorgverzekering niet verder uitgekleed moet worden.

De PCOB vindt het belangrijk dat zorg toegankelijk blijft voor iedereen; solidariteit is en blijft daarbij een sleutelwoord. Dat kan betekenen dat de sterkere schouders meer moeten bijdragen. Zo houden we samen de zorg betaalbaar. Dat betekent ook dat het basispakket alle noodzakelijk voorzieningen moet blijven bieden, zonder deze over te brengen naar aanvullende verzekeringen.

Op de 50PlusBeurs organiseert de PCOB dit jaar het politieke plein. Daar geeft de seniorenorganisatie een podium aan politici en maatschappelijke organisaties. Ook is er alle ruimte voor vragen en opmerkingen vanuit de zaal.

Vrijdag (17-09) zullen Emile Roemer (SP), Roel Kuiper (CU), Roos Vermeij (PvdA) en Pieter Omtzigt (CDA) hun medewerking verlenen aan het politieke plein.