Zorg- en welzijnsaanbieders werken aan gezonder stadsdeel

Zorg- en welzijnsaanbieders in Amsterdam-Noord werken samen aan een gezonder stadsdeel. Deze Krijtmolenalliantie, genoemd naar de plaats van samenkomst, van een groot aantal zorg- en welzijnsinstellingen in Noord, inclusief huisartsen, heeft tot doel om ieders individuele inspanningen te stroomlijnen en maximaal te laten aansluiten op de behoeften van de patiënt of cliënt. Daarom: Beter Samen in Noord.

De partners van de Krijtmolenalliantie

Op woensdag 24 november a.s. vindt de officiële aanbieding plaats van de samenwerking aan wethouder Coby van Berkum van het Stadsdeel Noord, Welmoet Spreij van de Gemeente Amsterdam en Margrietha Wats en Anouk Gomes van Zorgverzekeraar Agis.

Op initiatief van het Stadsdeel, de dienst Wonen, Zorg en Samenleven en Agis werken de betrokken partijen intensief aan de verbetering van zorg en welzijn voor de inwoners van Amsterdam-Noord. De behoefte aan zorg en welzijn van het individu staat centraal zodat hij/zij steeds meer zelf de regie kan voeren over leven en zorg.

De samenwerkingsovereenkomst moet leiden tot kwalitatief betere zorg voor bewoners in Noord.

Zo zijn er cliënttrajecten: 1 cliënt, 1 zorgplan, 1 cliëntregisseur in plaats van vele zorg- en welzijnsprofessionals rondom een cliënt met meervoudige vragen waardoor deze het overzicht en de regie kwijtraakt en er geen optimale zorg wordt geboden.
Een voorbeeld: een alleenstaande vrouw van 78 met verschillende chronische klachten die diverse specialisten ziet. Ook krijgt ze nog thuiszorg. De diverse afspraken en bezoeken duizelen haar. Door deze nieuwe aanpak wordt haar zorgvraag gecombineerd aangepakt: hierdoor kunnen sommige behandelingen stoppen, en is de zorg beter georganiseerd. Ook wordt mevrouw actief betrokken bij activiteiten in de buurt. Hierdoor voelt mevrouw zich ook weer beter.

Een ander voorbeeld is het combineren van verschillende beweegprogramma’s in Nieuwendam Noord zodat bewoners makkelijker doorstromen naar het reguliere sportaanbod in Amsterdam-Noord.

De betrokken organisaties zijn: Arkin, BovenIJ ziekenhuis, Combiwel, Cordaan, Doras, Evean, huisartsen, Osira en de SAG (Stichting Amsterdamse Gezondheidscentra).

Officiële overhandiging
– Datum : woensdag 24 november 2010
– Tijd: 10.15 uur
– Plaats:Krijtmolen d’Admiraal, Noord Hollandschkanaaldijk 21, Amsterdam-Buiksloot

Plaats een reactie