“Mammie smeert Sammie”: Zonverbranding bij kinderen verhoogt kans op huidkanker

De Mauritsklinieken, poliklinieken dermatologie, lanceren vandaag het kinderboekje ‘Mammie smeert Sammie’. Het kinderboekje is ontwikkeld voor ouders en verzorgers van jonge kinderen en informeert hen over het belang van een goede zonbescherming.

Het boekje sluit goed aan bij de campagne van KWF Kankerbestrijding: ‘Geniet van de zon, maar zorg dat je niet verbrandt’. Ruim 11.000 kinderdagverblijven, huisartsen en apotheken ontvangen vandaag het boekje.

Dr. Marcus Meinardi, dermatoloog binnen de Mauritsklinieken: “Onderzoek heeft aangetoond dat een verbrande huid op jonge leeftijd het risico op huidkanker verhoogt. De huidcellen van kinderen zijn extra kwetsbaar, bij verbranding van de jonge huid door UV-straling is de kans groot dat er beschadigde cellen achterblijven die blijvende schade aanrichten. Op latere leeftijd zorgt deze beschadiging voor een verhoogde kans op huidkanker. Met dit boekje willen we ouders en verzorgers van jonge kinderen informeren over het belang van een juiste bescherming in de zon.”

‘Mammie smeert Sammie’ vertelt op speelse wijze aan kinderen hoe zij op een verantwoorde manier kunnen spelen in de zon. Het boekje is uitgerust met zogeheten smeertips voor ouders en verzorgers over hoe zij hun kinderen het beste van de zon kunnen laten genieten.

Over de Mauritsklinieken
Met vier vestigingen in Den Haag, Utrecht en Nijmegen zijn de Mauritsklinieken de grootste aanbieder van dermatologische zorg in Nederland. Net als in de reguliere ziekenhuizen wordt binnen de Mauritsklinieken de dermatologie over de volle breedte aangeboden. Naast de algemene dermatologie richt de Mauritsklinieken zich op de behandeling van huidkanker, allergieën, huidafwijkingen en spataderen.

Meer informatie en de mogelijkheid om het boekje te bestellen vindt u op www.mauritsklinieken.nl.

Plaats een reactie