Zonnebloemloterij onmisbaar voor zieken en gehandicapten

Zonnebloemvrijwilligers gaan de komende maanden ongeveer 1,5 miljoen loten verkopen. Van de opbrengst organiseert vrijwilligersorganisatie de Zonnebloem onder andere 295.000 zonnedagen en 275 aangepaste vakanties voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevende ouderen.

De loterij vormt één van de belangrijkste inkomstenbronnen voor de Zonnebloem. Het geld wordt gebruikt voor de extra voorzieningen als aangepast vervoer en (verpleegkundige) begeleiding, die nodig zijn voor de hulpbehoevende deelnemers van Zonnebloemactiviteiten en -vakanties.

Uitslag
In de prijzenpot zitten 5.020 geldprijzen, waaronder de hoofdprijs van 15.000,- euro. Zonnebloemloten van 2,- euro zijn te koop via vrijwilligers aan de deur of op www.zonnebloem.nl/loterij tot en met 31 oktober 20010. De trekking is op 15 november 2010. De uitslag wordt bekend gemaakt via www.zonnebloem.nl en het telefoonnummer (0900) 0633 (0,35 euro per gesprek). De loterijvergunning met nummer 5631620/09/DSP is aan de Zonnebloem verleend via de Stichting SNL door het Ministerie van Justitie op 7 december 2009.

Sociaal netwerk
De Zonnebloem telt ruim 40.000 vrijwilligers die georganiseerd zijn in ongeveer 1.400 afdelingen. Zij bieden een sociaal netwerk aan zieken, gehandicapten en hulpbehoevende ouderen, voor wie eenzaamheid dreigt, en geven kleur aan hun leven. Buiten het organiseren van ruim 295.000 zonnedagen, leggen de vrijwilligers 1,3 miljoen huisbezoeken af bij meer dan 71.000 zieken en gehandicapten. Ook gaan elk jaar zo’n 8.000 (zwaar) hulpbehoevende mensen met de Zonnebloem op vakantie, waarvan 3.000 met het eigen vakantieschip.

8 gedachten over “Zonnebloemloterij onmisbaar voor zieken en gehandicapten”

 1. Ik verkoop zelf loten maar kan ook niet ontdekken hoe je je kan aanmelden.
  Zoals het op het lot staat beschreven klopt volgens mij niet.
  Ik wacht op antwoord.

  Beantwoorden
 2. Heb de 3 lotnr. ingevuld en mijn gegevens allemaal correct. Bij op verzenden drukken krijg ik geen bericht , lukt niet, graag uw reactie! of dit/hoe dit verder moet . met vr.groet mw. w. de vries

  Beantwoorden
 3. Al jaren verkoop ik loten ook als secretaresse van onze afdeling. Toch vind ik het niet meer van deze tijd en sorry dat ik dit moet zeggen waarom moet een directeur in Breda zo’n salaris hebben onkostenvergoeding zou toch ook voldoende moeten zijn.

  Beantwoorden

Plaats een reactie