Zonneauto 21Connect gearriveerd in Darwin

De transportbox van Solar Team Twente is woensdag 7 september om 11.30 uur lokale tijd gearriveerd bij de werkplaats van het team op de Charles Darwin University. Zonneauto 21Connect is in prima conditie gebleven tijdens haar twee weken durende reis naar Australië. Teamleider Siebe Brinkhof is tevreden, “De 21Connect is in een prima staat, we gaan er nu voor zorgen dat ze klaar is voor de Road Authority Check.”.

Om de zonneauto aan de andere kant van de wereld te krijgen, heeft Meilink Groep in samenwerking met Solar Team Twente een speciale transportbox ontworpen. “De body van de zonneauto is kwetsbaar en stop je niet zomaar in een willekeurige box,” aldus Tessa Eising, mede-verantwoordelijk vanuit Solar Team Twente voor het ontwerp van de box, “daarnaast moest er meer mee naar Australië, zoals onze grote tenten voor het overnachten tijdens de World Solar Challenge”. De transportbox is ingedeeld in compartimenten, waardoor alles in Nederland gemakkelijk bleek te passen. In Australië dient de box als een mobiele werkplaats.

Volgende week verwacht Solar Team Twente de 21Connect te laten keuren door de Australische Road Authority, zodat het team op de openbare weg mag testen.

Op 16 oktober start de World Solar Challenge. Een race van meer dan 3.000 kilometer dwars door de Australische Outback, voor auto’s die rijden op uitsluitend zonne-energie. Solar Team Twente doet dit jaar voor de vierde keer mee en hoopt de stijgende lijn van de afgelopen drie deelnames door te trekken, en zo de laatste stap te zetten naar het erepodium. Het ultieme doel is wereldkampioen worden.

Volg het team
Tijdens zowel de test- als voorbereidingsfase in Australië kan het Twentse team gevolgd worden aan de hand van nieuwsberichten, blogs, tweets, foto’s en video’s op hun eigen app. Tijdens de race wordt de app geupdate met live informative over de snelheden die de zonneauto behaalt, de weersomstandigheden in Australie en de afgelegde afstanden. De Solar Team Twente applicatie is gratis beschikbaar voor Android-, iPhone-, Nokia- en Blackberry-toestellen, via www.solarteam.nl/applicatie en in de verschillende stores.

Ook wordt van 14 tot en met 25 oktober het programma ‘World Solar Challenge 2011’ uitgezonden op RTL 7. Tijdens werkdagen om 17:40 uur. Ook in het weekend komt er een programma op RTL7. Helga van Leur heeft zich bij het Twentse team gevoegd en zal met onder meer programmamaker en collega Reinoud Broekhuijsen via internet blogs bijhouden.

Plaats een reactie