ZonMw presenteert programmaschets Goed Gebruik Geneesmiddelen

0
543

Op 7 maart presenteerde ZonMw de programmaschets Goed Gebruik Geneesmiddelen bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) in Den Haag. In aanwezigheid van meer dan vijftig vertegenwoordigers uit de farmaceutische industrie, zorgverzekeraars, behandelaars, patiënten en andere organisaties werd deze schets voor een nieuwe programma met groot enthousiasme ontvangen.

Na de presentatie van de schets is de actuele stand van zaken van het nieuwe programma besproken en vond er een inhoudelijke discussie plaats.

Volgende stap is uitwerking van de schets door ZonMw tot een programmavoorstel. Insteek is dat de farmaceutische industrie en zorgverzekeraars medeopdrachtgevers van dit brede, structurele programma zijn dat naar verwachting in 2012 gefaseerd van start gaat. Patiënten en zorgverleners krijgen een actieve rol in de uitwerking van de schets naar programma

Inmiddels heeft VWS middelen gereserveerd voor de start van het programma en ze biedt daarnaast structureel geld door bundeling van een aantal bestaande programma’s en extra middelen.