Zonder Suiker: stop de verslaving, word gezonder

Suiker werkt verslavend en is slecht voor onze gezondheid. Gevolgen van overmatig gebruik van dit zoete ‘gif’ zijn overgewicht, suikerziekte (type 2), vermoeidheid, depressiviteit en verminderde weerstand.

Het boek Zonder Suiker van Anne Marie Reuzenaar geeft inzicht in de effecten van ‘slechte’ suikers, helpt het roer omgooien en laat zien welke suikervervangers gebruikt kunnen worden. Het resultaat: meer energie, een betere (suiker)stofwisseling, meer weerstand en last but not least, een slanker lijf!

Zonder suiker, Anne Marie ReuzenaarGemiddeld krijgen we zo`n 40 kilo suiker per persoon per jaar binnen, bijna een kilo per week. Dat is veel, heel veel. Een van de redenen daarvoor is dat de voedselfabrikanten suiker – en tegenwoordig ook steeds vaker fructose – aan veel voedingsmiddelen toevoegen. Niet alleen aan snoep en frisdrank, maar ook aan bijvoorbeeld brood, ontbijtgranen, vleeswaren en kant-en-klaarproducten.

Ongemerkt en ongevraagd krijgen we er dus veel van binnen. En dat is geen gezonde zaak want suiker is niet alleen verslavend, maar ook ongezond. Waarom de industrie zoveel suiker toevoegt, wat de gevolgen daarvan zijn en hoe je aan dit suikerbombardement kunt ontsnappen, lees je in Zonder Suiker.

‘Suiker is net als alcohol: extreem verslavend en ongezond’ – Het Parool

Het boek helpt je in vier weken van je suikerverslaving af, laat zien hoe je suiker op een gezonde manier kunt vervangen en besteedt aandacht aan het suikervrij opvoeden van kinderen. Daarnaast richt het boek zich vooral op wat je allemaal wél kunt eten, want er blijft meer dan genoeg lekkers over. Naast veel informatie bevat het boek meer dan 120 superlekkere recepten voor elk moment van de dag – van ontbijt tot toetje en van drank tot taart. Als ondersteuning zijn er meerdere dag- en weekmenu`s opgenomen.

Lees Zonder Suiker en ontdek dat suikervrij eten bepaald geen straf is, maar juist een verrijking: puur, lekker én goed voor lichaam en geest!

Anne Marie Reuzenaar is orthomoleculair voedingsdeskundige. Zij heeft een praktijk waar ze mensen met diverse gezondheidsklachten behandelt. Ze schreef eerder onder meer het succesvolle Het heden ik kookboek (ruim 35.000 ex. verkocht).

Boekgegevens
Titel: Zonder suiker
Auteur: Anne Marie Reuzenaar
Verschijningsdatum: 6 mei 2013
Prijs: € 14,95
ISBN:9789021553313
ISBN e-book: 9789021554655

Plaats een reactie