Zonder elkaar is iedereen alleen

Zonder elkaar is iedereen alleen. Dat is de nieuwe campagne van de Zonnebloem die maandag 26 maart 2012 van start gaat.

In een indringende fotoserie van Koos Breukel, een van Nederlands bekendste fotografen, laten we met persoonlijke portretten van vrijwilligers én hun fysiek beperkte ‘gast’ zien wat haar rol is in de samenleving.

Koos Breukel regisseerde ook de nieuwe commercial waarin hij zijn verstilde foto’s tot leven brengt. Het is zijn eerste regisseurswerk, dat in nauwe samenwerking tot stand kwam met cinematograaf Lex Brand.

Sociale samenhang
In een wereld die nog nooit zó connected was, is het probleem van eenzaamheid, paradoxaal genoeg, groter dan ooit. 30% van de volwassen Nederlandse bevolking voelt zich soms of vaak eenzaam. Sociaal zwakkeren, zoals mensen die door een handicap of ziekte niet zo makkelijk de deur uit kunnen, worden sneller geraakt. Met een maatschappelijke helpende hand van 43.000 Zonnebloemvrijwilligers die optrekken met ruim 150.000 mensen zorgt de Zonnebloem voor sociale samenhang. Heel concreet én dichtbij.

Met de campagne vraagt de Zonnebloem aandacht voor de betekenis van haar werk voor jong en oud fysiek beperkten die in een sociaal isolement dreigen te raken.

1 gedachte over “Zonder elkaar is iedereen alleen”

Plaats een reactie