Zoetstoffen.nl informeert over laag calorische zoetstoffen

De website Zoetstoffen.nl van het Informatiecentrum Zoetstoffen is donderdag 8 december 2011 live gegaan. Hierop is wetenschappelijk onderbouwde informatie te vinden over gezondheids- en veiligheidsaspecten van laag calorische zoetstoffen. Ook bevat de site een ‘Zoetstoffencheck’ die berekent wat de maximale consumptie van een bepaald voedingsmiddel per dag is zonder de Aanbevolen Dagelijkse Inname (ADI) te overschrijden.

Wetenschappelijke antwoorden
Producten met laag calorische zoetstoffen zijn inmiddels een vertrouwd beeld in de supermarkt. Toch leven er bij zowel consumenten als gezondheidsprofessionals nog veel vragen en misverstanden. Zijn zoetstoffen veilig? Hoeveel van een ‘light’ product mag mijn kind per dag eten of drinken? etc. De website geeft wetenschappelijk onderbouwde antwoorden op vele vragen. Het accent ligt op de gezondheids- en veiligheidsaspecten van alle laag calorische zoetstoffen die in de Europese Unie worden toegepast als suikervervanger in levensmiddelen. Ook de zoetstof steviol glycoside (stevia), die onlangs is toegelaten in de EU, komt aan bod.

Voedingscentrum enthousiast
Het Voedingscentrum is enthousiast over de uitgebreide informatievoorziening op de website: ‘Laag calorische zoetstoffen kunnen voordelen bieden voor de gezondheid. Ze vervangen suiker en helpen minder calorieën binnen te krijgen. De veiligheid van dit type zoetstoffen is uitvoerig onderzocht. Bij normale consumptie kunnen zoetstoffen dagelijks worden gebruikt en is er voor de consument geen enkele reden tot ongerustheid’, aldus Roy van der Ploeg, woordvoerder van het Voedingscentrum.

Zoetstoffencheck
Naast achtergrondinformatie bevat de website het laatste nieuws over zoetstoffen. Ook kan met de speciaal voor deze site ontwikkelde ‘Zoetstoffencheck’ worden berekend hoeveel van een bepaald product je dagelijks kunt consumeren zonder de Aanbevolen Dagelijkse Inname (ADI) te overschrijden. De ADI is de hoeveelheid van een stof die iemand een leven lang iedere dag kan gebruiken zonder gevolgen voor de gezondheid.

Meer informatie: www.zoetstoffen.nl