Zinnenprikkelend koken, ook wanneer je moeite met ruiken en proeven hebt

Honderdduizenden mensen kunnen niet of nauwelijks ruiken en proeven. Vervelend, want daardoor wordt smakelijk eten lastig. De 125 recepten in Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen spelen handig in op dit probleem en zijn door iedereen te bereiden.

Joke Boon (1961), autodidactisch kok en schrijfster, is sinds haar vierde haar reukvermogen kwijt. Ze is gek op koken en altijd op zoek naar verrassende, nieuwe recepten. Boon werkt veel met kiemgroenten, legt de focus op tongsmaken en zorgt voor smaakbevorderende kleuren. In haar recepten besteedt ze veel aandacht aan smaakversterkende ingrediënten zoals munt, mierikswortel, gemberwortel en mosterd. En natuurlijk de bijzondere Sechuan button, de gele bloemetjes die een heftige smaaksensatie en prikkelend gevoel in de mond geven. Een wonder voor mensen die slecht kunnen proeven! Door creatief te werken met kleuren en geuren worden bovendien alle zintuigen extra geprikkeld.

Voor Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen ontwikkelde Joke Boon maar liefst 125 verrassende, eenvoudige recepten die gemakkelijk te bereiden zijn. Voorafgaand aan elk recept, schrijft Boon een persoonlijke noot. Zo geeft ze in dit inspirerende kookboek interessante informatie over proeven, ruiken, zien, voelen en sfeer bij het koken.

Boon deelt haar problemen met haar reukvermogen graag met anderen. Eerder heeft zij daarom Het mysterie van de reuk geschreven.

Boekgegevens
Titel: Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen
Auteur: Joke Boon
ISBN: 978 90 215 4896 8
Prijs: € 24,95
Verschijnt: 6 december 2010

Bekijk digitale versie: Smaakvol en gezond eten met al je zintuigen

Plaats een reactie