Zin in een psychologisch experimentje?

Tijdens een vrolijke, spannende en informatieve middag op dinsdag 20 september 2011 testen schrijver Ronald Giphart, psycholoog Ruud Hollander (Psychologie magazine), rector magnificus Lex Bouter (VU) en VU hoogleraar Mark van Vugt de wijsheid van de zaal. Een interactief programma waarin we voorspellingen doen, advies geven en onverklaarbare dingen verklaren.

The Crowd knows best? Ervaar het zelf
‘Wij weten meer dan jij’ klinkt simpel: een grote groep mensen is gezamenlijk nóg slimmer dan het slimste individu in de groep. Wat houdt dat in? Dat die ene belangrijke beslissing beter door de medewerkers gezamenlijk genomen worden dan door de directeur? Dat een trainer zijn opstelling beter kan overlaten aan de voetbalfans in het stadion? Giphart, Hollander en Van Vught laten je ervaren hoe het werkt en wat je er aan hebt.

Over de sprekers
Ronald Giphart, bekend van o.a. de boeken Ik ook van jou en Phileine zegt sorry is op dit moment Schrijver op locatie bij de VU. Psycholoog Ruud Hollander is hoofdredacteur van Hollands Diep en Psychologie Magazine. VU hoogleraar Mark van Vugt is gespecialiseerd in evolutionaire psychologie van groepsprocessen. Lex Bouter is sinds 2006 rector magnificus.

The Wisdom of Crowds
Een paar jaar geleden verscheen het boek The Wisdom Of Crowds van wetenschapsjournalist James Surowiecki, over het fenomeen dat een groep gezamenlijk slimmer kan zijn dan de slimste individuen. Maar is dat ook wel zo?

Bijeenkomstgegevens
Datum: 20 september 2011, 16:00 uur
Plaats: VU auditorium, De Boelelaan 1105, Amsterdam
Spreker(s): Ronald Giphart, Ruud Hollander, Lex Bouter en Mark van Vugt

Meer informatie: www.vuconnected.nl

Plaats een reactie