Zijn onze Olympische helden klaar voor Goud?

0
875

In het tv-programma ‘Op weg naar Londen’ krijgt men een uniek kijkje achter de schermen van alle voorbereidingen op weg naar de Olympische Spelen. Fysieke uitdagingen, technische hoogstandjes, mentale oefeningen en pijnlijke beslissingen.

De eerste van vijfafleveringen is maandag 23 juli 2012 om 19.30 uur op Nederland 1 bij Omroep MAX.

In heel Nederland werken honderden sporters keihard om de ultieme sportdroom waar te maken: een topprestatie op de Olympische Spelen, deze zomer in Londen. Van zwemmers tot handboogschieters en hockeyers tot roeiers. Maar die weg naar Londen maken de sporters niet alleen. Ook hun coaches, de technische ondersteuning, de masseurs, de krachttrainers en de logistieke breinen achter de schermen zetten alle zeilen bij voor Nederlands goud, zilver of brons.

Dat levert mooie, intieme en soms pijnlijke momenten op die normaal gesproken achter gesloten deuren plaatsvinden, maar naar aanleiding van het 100 jarig bestaan van NOC*NSF nu door iedereen meebeleeft mogen worden. Een week voorafgaand aan de Olympische Spelen krijgt men in deze vijfdelige, dagelijkse serie daarmee een uniek beeld van de Olympische voorbereiding.

Onder leiding van chef de mission Maurits Hendriks doet een team van NOC*NSF- specialisten er alles aan om het maximale uit de sporters en coaches te halen. In de afleveringen komen onder andere naar voren hoe Hendriks het hockeystadion in het Olympisch Park inspecteert en de moeilijke beslissing moet nemen om een Nederlandse estafette zwemploeg wel of niet door te laten gaan naar Londen.

Een professioneel hardloopster schakelt een sportpsycholoog in die haar mentale oefeningen geeft om haar te helpen haar doel te behalen. Maar werkt het ook op het beslissende moment? Ook ziet men hoe de nationale selectie van handbaldames wordt klaargestoomd voor hun laatste kans om hun kwalificatie te halen.

In vijf afleveringen van 25 minuten wordt duidelijk hoe de organisatie achter het Nederlandse sportsucces werkt. Op weg naar Londen. Op weg naar goud!

Meer informatie
www.omroepmax.nl/opwegnaarlonden