ZieZo-beurs toont innovaties voor blinden en slechtzienden

Op 12, 13 en 14 april 2012 vindt in Expo Houten de grootste beurs voor mensen met een visuele beperking in Europa plaats: de ZieZo-beurs.

De gratis beurs is een begrip onder blinden en slechtzienden en wordt georganiseerd door het Oogfonds.

Voor wie slechter gaat zien, zijn speciale hulpmiddelen essentieel om zelfstandig en mobiel te blijven. Op de ZieZo-beurs krijgen bezoekers in één dag een compleet overzicht van de mogelijkheden op dit gebied. Ook voor mensen die al langer een visuele beperking hebben is het dé plek om zich te laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, leren, reizen, kortom leven met een visuele beperking.

Kijken in de toekomst
Het thema van de beurs is ‘Kijken in de toekomst’. Hulpmiddelenleveranciers presenteren op het Innovatieplein de nieuwste snufjes. Voor blinden en slechtzienden die tijdens het winkelen moeite hebben met het nieuwe pinnen, zijn pinautomaten aanwezig om onder begeleiding te oefenen.

Activiteiten
Dagelijks kunnen de bezoekers gratis kennismaken met sportieve, creatieve en informatieve activiteiten. Ze kunnen bijvoorbeeld deelnemen aan een workshop schilderen, social media of koken, maar ook het uitproberen van diverse sporten behoort tot de mogelijkheden. Op zaterdag kunnen sportieve bezoekers onder begeleiding zelfs een afdaling wagen op een echte rolskibaan.

Over de ZieZo-beurs
De ZieZo-beurs is al 17 jaar dé beurs voor mensen met een visuele beperking en hun omgeving. De gratis toegankelijke beurs trekt ieder jaar duizenden bezoekers. Met de organisatie van de ZieZo-beurs zorgt het Oogfonds voor een landelijk informatie- en ontmoetingsevenement voor mensen met een visuele beperking.

Meer informatie
ZieZo-beurs
– Tel: 030-261 66 88.

Plaats een reactie