ZieZo-beurs 2012 voor mensen met een visuele beperking

in Expo Houten vindt op 12, 13 en 14 april 2012 vindt de ZieZo-beurs plaats; het is de grootste beurs voor mensen met een visuele beperking in Europa. De gratis toegankelijke beurs wordt georganiseerd door het Oogfonds en is een begrip onder blinden en slechtzienden.

Ingrid Kolkhuis Tanke-Prinsenberg, directeur van het Oogfonds: “Een visuele beperking is erg ingrijpend. Vaak ontstaat slechtziendheid of zelfs blindheid op latere leeftijd door een oogziekte of door ouderdom. Speciale hulpmiddelen zijn dan essentieel om zelfstandig en mobiel te blijven. De ZieZo-beurs biedt bezoekers de mogelijkheid om in één dag een goed overzicht te krijgen van alle mogelijkheden op dit gebied. Maar ook voor mensen die al langer een visuele beperking hebben is het dé plek om zich over de nieuwste ontwikkelingen te laten informeren.”

Voor ieder wat wils
Op de ZieZo-beurs kunnen bezoekers ervaren welke mogelijkheden er zijn als je niet of niet goed ziet. Ze kunnen er in contact komen met alle aanbieders van diensten en hulpmiddelen die voor hen van belang zijn. Hulpmiddelen, activiteiten, geleidehonden, opleidingen, arbeidsbemiddeling, kunst, hulpmiddelen, spelletjes, verenigingen, telefonie: er is voor ieder wat wils.

Kijken in de toekomst
Onder het mom ‘Kijken in de toekomst’ staat de beurs dit jaar in het teken van de nieuwste innovaties. Zo zal het eerste prototype van de I-Cane, een intelligente geleidestok, op de beurs gepresenteerd worden. Dit revolutionaire hulpmiddel, voorzien van satellietnavigatie en obstakeldetectie, zal een groot verschil maken voor de mobiliteit van blinden en slechtzienden. Verder kunnen bezoekers kennismaken met de nieuwste apps voor de iPhone en de iPad.

Over de ZieZo-beurs
De ZieZo-beurs is al 17 jaar dé beurs voor mensen met een visuele beperking en hun omgeving. De gratis toegankelijke beurs is de grootste op dit gebied in Europa en trekt elk jaar ruim 10.000 bezoekers. Met de organisatie van de ZieZo-beurs zorgt het Oogfonds voor een landelijk informatie- en ontmoetingsevenement voor mensen met een visuele beperking. De kosten van de beurs worden opgebracht door de standhouders.

Gratis toegangskaarten bestellen kan op www.oogfonds.nl/ziezo.

Plaats een reactie