Ziekenhuisgroep Twente regionaal winnaar TopZorg 2011 en 2012

De Raad van Bestuur van ZGT ontving dinsdag 11 januari 2011 zes certificaten van Menzis Zorgverzekeraar. De nieuwe TopZorg-contracten voor 2011 en 2012 met bijbehorende certificaten worden aangegaan voor de behandeling van borstkanker, staar, liesbreuk, spataderen, meniscus en slaapapneu. Waar het om gaat is snelle toegang, goede communicatie en betere zorg volgens de eisen van de patiënt zelf. En dat biedt ZGT allemaal.

Scherpere eisen

In 2008 begon Menzis met TopZorg. De eisen zijn nu verder aangescherpt en voor het eerst is de behandeling van slaapapneu toegevoegd. De scherpere eisen betreffen met name het gemak voor de patiënt: diagnoseonderzoeken op één dag (one stop shop), spreekuren buiten kantoortijden en het zelf online kunnen inplannen van afspraken. Afhankelijk van het ziektebeeld stellen patiënten andere eisen aan de behandeling zo blijkt uit onderzoek. Bij borstkanker bijvoorbeeld staat snelheid bovenaan: snelle toegang tot de specialist en snel geholpen worden met een ingreep. Daarnaast moeten informatievoorziening, communicatie en bejegening ‘top of the bill’ zijn. En sinds kort: goede psychosociale begeleiding bij het omgaan met de impact die een dergelijke ziekte op je leven kan hebben. Al deze zaken hebben TopZorg-ziekenhuizen voor hun borstkankerpatiënten uitstekend georganiseerd in 2011 en 2012.

Slaapapneu
Voor het eerst is slaapapneu (OSAS: Obstructief Slaap Apneu Syndroom) aan TopZorg toegevoegd: een veel voorkomende kwaal die vaak niet wordt onderkend. Vijf procent van de mannen heeft er last van en het heeft een grote impact op het leven. Ernstige vermoeidheid en concentratieproblemen, maar ook aderverkalking en zelfs een herseninfarct zijn mogeljike gevolgen. Patiënten van ziekenhuizen die TopZorg bieden rond slaapapneu kunnen het diagnoseproces thuis doorlopen. Bovendien kunnen zij vier keer sneller dan landelijk gemiddeld in het ziekenhuis terecht voor consult en behandeling.

ZGT heeft ziekenhuizen in Almelo en Hengelo

Plaats een reactie