Ziekenhuis Gelderse Vallei lanceert website Oncologisch Centrum

Ziekenhuis Gelderse Vallei lanceert vandaag de website van haar toekomstige Oncologisch Centrum. Nog voor het centrum er is kunnen patiënten hier digitaal terecht voor informatie over kanker.

Op dit moment is het oncologisch centrum nog in oprichting. Het doel van het centrum is om alle oncologische zorg onder één dak te brengen. Binnen het centrum wordt de oncologische zorg, zowel medisch als paramedisch gecentreerd rond de patiënt. Er wordt gewerkt aan de hand van zogenaamde zorgpaden.

Zorgpad
Een zorgpad beschrijft van het begin tot het eind de oncologische zorg voor patiënten met een bepaalde kwaadaardige ziekte, In Ziekenhuis Gelderse Vallei wordt volop gewerkt met zorgpaden. De patiënt en zijn wensen staan centraal in het ziekenhuis. Een efficiënt en
georganiseerd zorgproces komt iedere patiënt ten goede. Voor het zorgpad borstkanker is dit nu volledig beschreven.

Website
Via www.geldersevallei.nl/oncologisch-centrum klikt de bezoeker eenvoudig door naar www.kankerwiehelpt.nl Deze website is ontwikkeld door het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) in samenwerking met de ziekenhuizen. Hier vindt u heldere voorlichting van de KWF Kankerbestrijding over borstkanker. In de toekomst worden meer zorgpaden aan de website toegevoegd zoals de zorg rondom darmkanker, longkanker, prostaatkanker.

Regionale zorgverleners
Ook de zorg voor en/of na de behandeling in het ziekenhuis is in de ontwikkeling meegenomen. Er is een kaart gemaakt in samenwerking met de patiëntenvereniging en zorgverzekeraar. Hierop staan zorgverleners (fysiotherapeuten, psychologen en thuiszorgorganisaties) uit de regio vermeld, met als doel de zorg dichtbij huis te continueren en aan te sluiten op de zorg in het ziekenhuis.

Plaats een reactie