Ziekenhuis Gelderse Vallei lanceert voedingsmodule

Via een persoonlijk gezondheidsdossier op internet kunnen patiënten vanaf dinsdag 7 juni 2011 richtlijnen over gezonde voeding, overgewicht en ondervoeding raadplegen. Mensen met een persoonlijk gezondheidsdossier op de website www.patient1.nl kunnen een voedingsdagboek bijhouden en hun eigen voedingspatroon controleren. Ziekenhuis Gelderse Vallei lanceert de nieuwe voedingsmodule vanwege de ambitie om gezondheidswinst door voeding voor patiënten te realiseren.

Dat voeding een cruciale rol speelt bij gezondheid en ziekte is algemeen bekend. Toch is er nog een wereld te winnen als het gaat om de leefstijl van de patiënt, het opvolgen van gerichte voedingsadviezen en gezonde voeding in het algemeen. Ziekenhuis Gelderse Vallei werkt nauw samen met de Wageningen Universiteit in onderzoek en toepassing van kennis op het gebied van voeding en ziekte. Daarom lanceert het ziekenhuis een nieuwe voedingsmodule. Deze voedingsmodule is onderdeel van het persoonlijk gezondheidsdossier Patiënt1.

Persoonlijk gezondheidsdossier
Het persoonlijk gezondheidsdossier is voor iedereen die zelf de regie wil houden over de eigen gezondheid. Vooral mensen met een chronische aandoening werken momenteel met een eigen dossier. Het werkt heel eenvoudig: via de website kan iedereen een gratis persoonlijk gezondheidsdossier aanmaken. De voedingsmodule van Ziekenhuis Gelderse Vallei staat vol met interessante en bruikbare adviezen. Gezonde voeding kun je checken bij ‘Doe de Voeding Check’ en algemene voedingsadviezen bij jouw BMI (Body Mass Index) staan overzichtelijk op een rij. Ook vind je hier een ‘Snackmeter’ die calorieën en vetten berekent en aangeeft hoeveel je moet bewegen om de snack te compenseren. Deze service is gratis en gemakkelijk omdat het onderdeel is van het persoonlijk gezondheidsdossier.

Samenwerking
Het voedingsziekenhuis wil graag kennis over juiste voeding bij ziekte ter beschikking stellen. Het nieuwe persoonlijk gezondheidsdossier Patiënt1 biedt daar een uitstekend platform voor. Deze win-winsituatie heeft in de afgelopen maanden geleid tot samenwerking tussen de twee organisaties, met de lancering van de voedingsmodule als resultaat. In de komende tijd wil het voedingsziekenhuis voedingsmodules ontwikkelen die passen bij bepaalde aandoeningen of ziekten.

Plaats een reactie