ZGT Benefietgala brengt € 30.140 bijeen voor ziekenhuis in Ethiopië

Een benefietgala van Ziekenhuisgroep Twente heeft vrijdag 8 april 2011 een bedrag opgeleverd van € 30.140,-. De opbrengst gaat naar het universiteitsziekenhuis van Hawassa in Ethiopië, dat hiermee een zuurstofgenerator aanschaft en in gebruik neemt.

Op vrijdag 8 april vond in de businesslounge van het Polmanstadion in Almelo het tweede benefietgala van ZGT plaats met ruim tweehonderd gasten, in hoofdzaak medisch specialisten, artsen-in-opleiding en regionale huisartsen. De baten van het gala kwamen uit een veiling met bijzondere kavels onder leiding van Heracles-voorzitter Jan Smit, een loterij, entreekaarten en sponsoring. Stichting ‘De Wilde Ganzen’ droeg met een forse donatie bij aan het resultaat.

ZGT Overzee
Het goede doel is aangedragen door de stichting ZGT Overzee, waarin specialisten zich inzetten voor ontwikkelingsprojecten. De ZGT-artsen zetten zich reeds langer in voor het universiteitsziekenhuis in Hawassa.

Het gala is opgezet om de banden tussen de eerste en tweede lijn gezondheidszorg in de regio te versterken en is een gezamenlijk initiatief van de medici van de ZGT-locaties in Almelo en Hengelo.

Het benefietgala werd georganiseerd door 11 arts- en coassistenten van ZGT. Zij hebben ruim een half jaar gewerkt aan de voorbereidingen van het benefietgala.

ZGT heeft ziekenhuizen in Almelo en Hengelo

Plaats een reactie