ZGT Almelo verkozen tot beste vruchtbaarheidskliniek

ZGT Almelo is door Freya, de vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen, verkozen tot beste algemene fertiliteitkliniek van Nederland. Freya reikt de Freya Awards voor de vijfde keer uit. Deze tweejaarlijkse awards worden toegekend aan de meest patiëntvriendelijke algemene fertiliteitkliniek en IVF-kliniek van Nederland. Het St. Elisabeth ziekenhuis in Tilburg is tot beste IVF-kliniek verkozen.

Uitreiking Freya Award 2011 aan ZGT Almelo

De scores komen tot stand aan de hand van een enquête waar patiënten op uiteenlopende gebieden hun mening geven over de kliniek waar zij onder behandeling zijn. De enquête is door 1.500 patiënten ingevuld. “Dat we voor de tweede keer deze prijs winnen, bewijst dat we op de goede weg zijn met onze patiëntgerichte benadering”, aldus dr. P.F.M. van der Heijden, gynaecoloog. “Het sterkt ons in ons streven om het voor vrouwen die zwanger willen worden zo aangenaam en succesvol mogelijk te maken. In feite belonen de patiënten ons met deze prijs, dat is een prachtige erkenning.”

ZGT Almelo
Patiënten van de locatie ZGT Almelo spraken in het bijzonder hun waardering uit over de bejegening en communicatie door artsen en verplegend personeel. Daarnaast werd de ruimte om zelf beslissingen te nemen en het evaluatiegesprek na behandeling zeer op prijs gesteld. Enkele opmerkingen van patiënten: “Echt een superteam!”, “Vertrouwd en prettig” en “Ze werken met liefde voor het vak.” In 2007 werd de Freya Awards eveneens aan ZGT Almelo toegekend.

Over Freya
Freya is de landelijke, onafhankelijke vereniging voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Freya is er voor iedereen voor wie zwanger worden niet vanzelfsprekend is. De drie pijlers van de dienstverlening van Freya zijn informatievoorziening, lotgenotencontact en belangenbehartiging. Verminderde vruchtbaarheid is een veel voorkomend probleem; maar liefst 1 op de 6 paren raakt niet spontaan zwanger binnen een jaar. In 2009 was 1 op de 38 geboren kinderen het resultaat van een IVF/ICSI behandeling.

ZGT heeft ziekenhuizen in Almelo en Hengelo

Plaats een reactie