“Zes stappen om zonder medicijnen van je depressie af te komen”

Ongeveer een op de zes westerlingen lijdt op enig moment in zijn leven aan depressie. Stephen Ilardi, klinisch psycholoog, heeft een bewezen werkende therapie tegen depressie ontwikkeld: de Therapeutische Levensstijl-verandering.

Veel mensen maken tegenwoordig lange uren op hun werk, eten haastig onderweg of aan hun bureau en leiden een zittend, geïsoleerd bestaan. Deze levensstijl is een vruchtbare bodem voor depressie, waaraan ongeveer een op de zes westerlingen op enig moment in zijn leven lijdt.

Waar is het misgegaan? En hoe kan het dat sommige volkeren, zoals de Kaluli uit Papoea Nieuw-Guinea, nauwelijks aan depressie lijden? Misschien is het menselijk lichaam wel niet gebouwd voor de jachtige stedelijke omgeving.

Stephen Ilardi heeft een bewezen werkende therapie tegen depressie ontwikkeld: de Therapeutische Levensstijl-verandering. Dit programma gaat uit van de bouw en behoeften van het menselijk lichaam, werkt zonder medicijnen en is opgebouwd uit 6 eenvoudige elementen:

1.breinvoedsel: een dieet dat rijk is aan omega-3
2.niet denken maar doen
3.beweging en oefening
4.zonlicht (of alleen al daglicht)
5.sociale contacten: meedoen
6.gezonde slaap

De depressiekuur leert je hoe je op eigen kracht negatieve gedachten uit je hoofd kunt zetten en depressieve gevoelens te lijf kunt gaan.

Blader in dit boek: Stephen Ilardi, De depressiekuur

Plaats een reactie