Zelfrechtzaam, online platform voor juridische ondersteuning

Zelfrechtzaam is een online platform voor juridische ondersteuning voor alle Nederlanders. Het platform is een initiatief van Stichting Achmea Rechtsbijstand (SAR). Zelfrechtzaam biedt praktische hulp bij het oplossen van een juridische situatie. Die hulp bestaat uit juridische informatie, praktijkvoorbeelden, voorbeeldbrieven en antwoorden op veel voorkomende vragen over bijvoorbeeld ontslagrecht, ouderschapsverlof, consumentenkwesties of aansprakelijkheid.

Dit platform is beschikbaar voor iedereen die op zoek is naar juridische informatie. Heeft de bezoeker een juridische vraag en is hij daarvoor niet verzekerd via een Rechtsbijstandverzekering, dan kan hij terecht bij het onafhankelijke JuristenNetwerk. Bezoekers die wel een rechtsbijstandverzekering hebben, krijgen het advies eerst contact op te nemen met de uitvoerder van hun rechtsbijstandverzekering.

Zelfrechtzaam is ontstaan vanuit de gedachte dat iedereen recht heeft op een helder en begrijpelijk antwoord in juridische situaties. Achmea Rechtsbijstand is een onafhankelijke stichting, die de rechtsbijstandverzekeringen van Centraal Beheer Achmea, Interpolis, FBTO en Avéro Achmea uitvoert. Samen vormen deze merken de grootste rechtsbijstandverzekeraar van ons land. Met Zelfrechtzaam stelt Achmea Rechtsbijstand haar juridische kennis nu kosteloos beschikbaar. Heeft een bezoeker een specifieke vraag die hij voor wil leggen aan een jurist en is hij niet verzekerd bij één van de Achmea merken, dan kan hij via Zelfrechtzaam terecht bij het onafhankelijke JuristenNetwerk.

Klant kiest en beoordeelt jurist
Bij JuristenNetwerk kiest de klant zelf uit een lijst van onafhankelijke juristen die hem kunnen helpen bij het oplossen van zijn juridische probleem. JuristenNetwerk is een onafhankelijke organisatie met een duidelijke, transparante werkwijze en heldere tarieven Na de keuze voor een jurist is het eerste adviesgesprek gratis. Voor alle daaropvolgende diensten en adviezen van de jurist gelden vaste prijzen, die op de site staan vermeld. De juristen van JuristenNetwerk hebben minstens vijf jaar ervaring en zijn lid van de beroepsvereniging NVRA. In het eerste gesprek wordt gevraagd of de klant een rechtsbijstandsverzekering heeft. Is dat zo, dan wordt hij erop gewezen eerst contact op te nemen met zijn verzekeraar.

De klantbeoordelingen van adviezen en dienstverlening van de gekozen jurist worden op de site gepubliceerd. Zo kunnen toekomstige klanten deze laten meewegen in hun keuze. Dat gaat via een ranking systeem waarbij klanten de jurist kunnen beoordelen op criteria zoals resultaat, snelheid, deskundigheid en het nakomen van afspraken. Andere bezoekers kunnen deze beoordeling inzien en gebruiken om een jurist te kiezen die bij hen past.

Zelfrechtzaam is gerealiseerd in nauwe samenwerking met de Achmea-merken Centraal Beheer Achmea, Interpolis en FBTO. Het platform is bereikbaar via de sites van Centraal Beheer Achmea, Interpolis, FBTO en Stichting Achmea Rechtsbijstand.

Meer informatie
zelfrechtzaam.achmearechtsbijstand.nl
zelfrechtzaam.fbto.nl
zelfrechtzaam.centraalbeheer.nl
www.juristennetwerk.nl

Plaats een reactie