Zelfhulpcursussen voor ouders met drukke en opstandige of stille en bange kinderen

Ouders en verzorgers van een kind (0 tot 12 jaar) dat druk en opstandig is of dat juist stil is, angstig en teruggetrokken gedrag vertoont, kunnen bij Indigo een zelfhulpcursus volgen. De zelfhulpcursus kan in eigen tempo en tijd op elk moment van start gaan.

Tijdens de cursus leren ouders (meer) inzicht te krijgen in de kenmerken en de oorzaken van het gedrag van hun kind en hoe ze ermee om kunnen gaan. Belangstellenden kunnen voor informatie of aanmelding contact opnemen met het secretariaat van Indigo Preventie, telefoonnummer 0118 62 51 13 of e-mail preventie@indigozeeland.nl.

Na aanmelding is er een kennismakingsgesprek. Na dit gesprek krijgt de deelnemer een werkboek mee naar huis. Hiermee gaat de deelnemer zelfstandig aan de slag.

Zelfhulpcursussen
In de zelfhulpcursussen leren ouders hoe ze op een positieve manier het gedrag van hun kind kunnen beïnvloeden. Ze leren hoe ze lastige opvoedsituaties kunnen veranderen, hoe ze steun voor zichzelf organiseren en gevoelens van spanning, machteloos en overbelasting kunnen verminderen of voorkomen.

De zelfhulpcursussen bestaan uit verschillende modules met informatie en oefeningen. Afhankelijk van de afspraken met de trainer duurt de zelfhulpcursus acht tot twaalf weken. Elke week is er telefonisch contact met de trainer, in dit gesprek worden de vorderingen besproken en kunnen de deelnemers vragen stellen. De zelfhulpcursussen kunnen elk gewenst moment starten en zijn thuis in eigen tempo en tijd te volgen.

Kosten
Voor de zelfhulpcursussen wordt voor het cursusmateriaal 25 euro gevraagd.

Plaats een reactie