Zelf oogsten en proeven tijdens de Open Dagen van Albert Heijn

Waarom groeit witlof in het donker, wanneer is oude kaas op zijn lekkerst en hoe wordt een aardappel gerooid? Tijdens de Albert Heijn Open Dagen op 21 en 28 september 2013 kan iedereen op expeditie in een van de 140 deelnemende landerijen, kassen, boerderijen en boomgaarden.

Albert Heijn Open DagenIn 2012 brachten tijdens de Open Dagen ruim 85.000 mensen een bezoek aan een van de boeren en telers van Albert Heijn.

De boeren en telers staan klaar om iedere vraag te beantwoorden. Maar daar blijft het niet bij. Ook kan iedereen zelf de handen uit de mouwen steken, zoals aardbeien of appels plukken.

“Het is voor veel mensen heel gewoon dat er elke dag verse komkommers in de schappen liggen en smaakvolle kaas te koop is. Dit is mede te danken aan onze boeren en telers die daar elke dag hard voor werken. Met de Open Dagen willen wij laten zien waar de Hollandse verse producten van Albert Heijn nou eigenlijk vandaan komen. We hopen dat het vooral een leuke dag wordt voor jong en oud,” aldus Alfred Levi, directeur Commercie bij Albert Heijn.

De bloemkolen van Arie Slagter uit AndijkDe bloemkolen van Arie Slagter uit Andijk

Waarom ijsbergsla ijsbergsla heet
Op de Open Dagen vertellen de boeren en telers het verhaal achter het product. Tijdens speurtochten en rondleidingen leren bezoekers bijvoorbeeld waarom ijsbergsla ijsbergsla heet, hoe pompoenen worden geteeld en hoeveel liter melk een koe produceert.

De aardbeien van Anton van Gennip uit Sint-OederodeDe aardbeien van Anton van Gennip uit Sint-Oederode

Ook kun je op veel locaties genieten van een picknick of een proeverij. Kinderen kunnen zich laten schminken en een echt ‘boeren & telers’-diploma verdienen.

Op ah.nl/opendagen staat in welke regio en op welke dagen boeren en telers een Open Dag organiseren. Iedereen kan zonder aanmelding tussen 10.00 uur en 17.00 uur binnenlopen.

Vorig jaar werd de eerste editie van de Open Dagen bezocht door ruim 85.000 bezoekers.

Meer informatie
Albert Heijn Open Dagen

Groepsfoto boeren en telers AH

Plaats een reactie