Zelf balancerende rolstoel met maar twee wielen

De Genny 2.0 is een innovatieve zelf balancerende rolstoel die is gebaseerd op de technologie van de Segway PT.

Genny 2.0 in actie.

Door dit nieuwe vervoermiddel kunnen mindervaliden een mate van vrijheid ervaren welke voorheen onmogelijk leek te zijn.

Innovatief in ontwerp en techniek
Het meest opvallend aan Genny 2.0 is het design van een stoel met slechts twee wielen. Hierdoor wordt de vraag gewekt of het een rolstoel of een regulier vervoermiddel is. Door de combinatie van het design en de nieuwe technologie wordt een psychologische barrière doorbroken.

Genny 2.0 Urban

Genny 2.0 functioneert op basis van de zelf balancerende technologie van de Segway PT, maar is verder aangepast aan de eisen die voor mindervaliden van toepassing zijn. Dit vervoermiddel wordt in beweging gebracht door middel van voor- of achterwaartse verplaatsing van het bovenlichaam. Bovendien kan Genny 2.0 draaien om haar as waardoor de berijder wendbaarder is dan ooit tevoren.

Bewegingsvrijheid
Activiteiten die voor valide mensen vanzelfsprekend zijn, zoals het uitlaten van de hond, een bezoek aan het strand, zijn over het algemeen niet zo vanzelfsprekend voor mindervalide mensen. Genny 2.0 maakt het echter (opnieuw) mogelijk. Het is niet meer nodig om constant naar de grond te kijken of het wegdek het toelaat om er overheen te rijden, zelfs sneeuw vormt geen obstakel meer. Door continu naar voren te kijken ontstaat er voor de rijder meer ruimte en een nieuw gevoel van vrijheid.

Oprichter Paolo Badano en Paralympisch tennisser Maikel ScheffersV.l.n.r.:Oprichter Paolo Badano en Paralympisch tennisser Maikel Scheffers.

Ook paralympisch speler Maikel Scheffers is enthousiast over Genny 2.0 en beaamt de mogelijkheden. “Genny 2.0 biedt voor veel mensen met een beperking, nieuwe mogelijkheden in de dagelijkse gang van zaken.” Aldus de paralympiër.

Paolo Badano, de Italiaanse oprichter en eigenaar van Genny Mobility: “Met Genny 2.0 wilde ik vrijheid creëren, maar bovenal de grens tussen mindervaliden en validen doorbreken.”

Plaats een reactie