Zaterdag 24 april feestelijke afsluiting Nationale Sport Week tijdens Batavierenrace in Enschede

Na een week vol sport en beleven in heel Nederland sluit zaterdag 24 april aanstaande de Nationale Sport Week op een feestelijke wijze af in Enschede samen met de laatste etappe van de Batavierenrace. Twee sportfeesten ontmoeten elkaar op de Oude Markt in het centrum van Enschede.

Vóór de start van de laatste etappe van de 38e Batavierenrace vindt de feestelijke afsluiting van de Nationale Sport Week plaats. Een gevarieerd programma zorgt voor een combinatie van entertainment en sport. Na de officiële opening om 14.30 uur zullen er diverse sportdemonstraties op het podium worden gehouden. Zo is er een demonstratie Pukulan, een verdedigingskunst afkomstig uit voormalig Nederlands Indië, een demonstratie boksen en zal voetbalvirtuoos Soufiane Touzani zijn voetbalskills laten zien. Ook wordt het eerste Fight Right keurmerk uitgereikt, een kwalitatief en onderscheidend keurmerk voor vechtsportclubs.

Naast sport is er ook entertainment. Zanger Hansen Tomas treedt op en operazanger Sef Thissen zal het Nationale Sport Volkslied ‘Mijn Hart is Oranje’ zingen. Voordat om 17.00 uur de laatste etappe start, vindt er een gezamenlijke warming-up plaats, waarmee zowel lopers als publiek klaar voor de start zullen zijn. Na de uiteindelijke finish op de campus van de Universiteit Twente barst het Batavierenfeest los, het grootste studentenfeest van de Benelux waar dit jaar zo’n twaalfduizend mensen worden verwacht.

Nationale Sport Week
Stichting Nationale Sport Platform organiseert dit jaar voor de zevende achtereenvolgende keer de Nationale Sport Week. Een week waarin sportaanbieders in het hele land diverse sportactiviteiten organiseren zodat iedereen gratis kennis kan maken met alle takken van sport. Ruim 95 gemeenten organiseren tevens een lokale sportweek. In totaal worden ruim 4.400 sportactiviteiten in het hele land georganiseerd door diverse sportaanbieders.

Batavierenrace
De Batavierenrace is ’s werelds grootste estafetteloop. Ieder jaar in het laatste weekend van april rennen bijna 8.000 atleten vanaf het Universitair Sportcentrum in Nijmegen via Duitsland, de Achterhoek en het centrum van Enschede naar de campus van de Universiteit Twente in Enschede. De totale lengte van het parcours bedraagt 177 kilometer, een afstand die de snelste ploegen in minder dan 11 uur afleggen. De Batavierenrace telt 25 etappes die door teams van 25 studenten worden afgelegd. Dankzij een recordaantal inschrijvingen verwacht de organisatie dit jaar weer een gooi te kunnen doen naar het eigen wereldrecord dat stamt uit 2007. Toen liepen er 7.841 deelnemers mee. De race wordt georganiseerd voor en door studenten en bestaat al sinds 1973.

Plaats een reactie