Zandbedstal moet koeien redden

Koeienrusthuis De Leemweg zorgt voor runderen die aan hun ongelukkige lot zijn ontsnapt. Ze renden weg uit het slachthuis, lagen verwaarloosd in een stal of stonden klaar om te worden gedood.

De koeien werden gekocht door mensen die vonden dat deze dieren moesten blijven leven. Zo wonen er nu zo’n veertig runderen die mogen genieten van een respectvolle oude dag. Vijftien van deze koeien zijn nu alleen zo oud dat ze niet meer naar hun oorspronkelijke stal kunnen.

Bij het gaan liggen en opstaan hebben ze veel ruimte nodig. Bovendien moeten ze de poten al liggend kunnen strekken, zoals ze dat in de wei wel kunnen. De dieren zullen de winter dan ook niet overleven. Hun enige redding is een nieuwe zandbedstal. Daarom is de stichting dringend op zoek naar sponsors.

Een zandbedstal
Zandbedstallen zijn ideaal voor de oudere koeien. De dieren vinden er houvast bij het opstaan, ze glijden niet uit en liggen er heerlijk comfortabel op. De zandbedden geven ook ’s winters het gevoel van een zomerse wei. Dat is belangrijk, omdat zelfs de oudste dieren daar ’s zomers weer helemaal opknappen. Een zandbedstal verbetert de levensduur en kwaliteit van leven dan ook aanzienlijk.

De Leemweg is volledig afhankelijk van donaties. De inkomsten zijn te onregelmatig om een hypotheek te kunnen krijgen. Alleen met nieuwe sponsors is zo’n stal realiseerbaar.

Meer informatie: www.koeienrusthuis.nl

Plaats een reactie