www.watismijnding.nl biedt jongeren hulp bij studiekeuze MBO

Dinsdag 1 februari 2011 wordt om 14.00 uur de website www.watismijnding.nl gelanceerd tijdens de open dag van ROC Mondriaan in Den Haag. Deze innovatieve website helpt jongeren een verantwoorde opleidings- of beroepskeuze te maken in het (V)MBO op basis van hun natuurlijke talenten of competenties. De jongere maakt op de site een competentietest waarna het systeem deze testuitslag volautomatisch matcht met de competentieprofielen van alle opleidingen in het MBO onderwijs. Daarbij wordt rekening gehouden met de interesse, leeftijd en aantal jaren opleiding van de jongere.

Het resultaat is een top 10 aan opleidingen (uit een totaal aanbod van ongeveer 630) die de jongere, op basis van het niveau van zijn competenties, het beste liggen.

De site is ontwikkeld door het Sittardse CASE Builders, een bedrijf dat zich al jaren bezig houdt met het ontwikkelen van innovatieve systemen voor onderwijs en arbeidsmarkt op het gebied van studie- en beroepskeuze, competentiemanagement, employability, recruitment en outplacement.

De best passende opleiding
CASE Builders ziet als betrokken partij dat veel jongeren het lastig vinden om een weloverwogen keuze te maken voor een opleiding of beroep. Dat leidt tot veel frustratie bij jongeren en hun ouders en tot hoge uitvalcijfers bij opleidingen. Met “watismijnding.nl” wil CASE Builders alle jongeren van Nederland gratis hulp bieden bij hun studie- of beroepskeuze. De site “watismijnding.nl” vindt altijd voor elke jongere de best passende beschikbare opleiding! CASE Builders ondersteunt dit advies met een gedetailleerde, makkelijk leesbare, schriftelijke rapportage die apart kan worden opgevraagd.

Unieke match
De test in “watismijnding.nl” is gebaseerd op het online test- en matchinstrument TestCASE Onderwijs 3.0. wat al bij een flink aantal ROC’s en VMBO scholen in gebruik is. Dit instrument is door CASE Builders bedacht en ontwikkeld en maakt een unieke match mogelijk tussen de persoonlijkheidskenmerken en algemene competenties van een persoon en de opleidingseisen zoals vastgelegd in de kwalificatiestructuur van het competentiegericht onderwijs in het MBO. Het voorkomt schooluitval, geeft direct inzicht in de competenties van jongeren en voorspelt de slagingskans voor een opleiding.

Wellicht kan “watismijnding.nl” een bijdrage leveren aan de verdere daling van schooluitval in het MBO. Er zijn nu nog 39600 uitvallers, de minister wil terug naar 25000 uitvallers in 2016. Een verantwoorde opleidingskeuze die past bij de natuurlijke talenten van jongeren zal zeker bijdragen aan meer gemotiveerde leerlingen, een plezieriger onderwijsklimaat en minder voortijdig schooluitval.

Gratis
“Watismijnding.nl” is voor iedereen gratis, de top 10 aan opleidingen die elke jongere na het voltooien van de test krijgt aangeboden, kan gedeeld worden op Twitter en Facebook en als Pdf worden gedownload. Een uitgebreide rapportage van de testuitslag is op aanvraag en na betaling van 19,95 euro beschikbaar. Case Builders biedt ook uitgebreide advisering aan compleet met een extra test en evaluatiegesprek.

Plaats een reactie