www.topfitkids.nl educatieve website voor kinderen

Vandaag lanceert het Wereld Kanker Onderzoek Fonds de website topfitkids.nl. Deze website is onderdeel van het nieuwe voorlichtings-programma Top Fit Kids gericht op kinderen van vijf tot tien jaar.

Het doel van Top Fit Kids is kinderen op een speelse wijze te leren wat gezond eten en leven is. Gedragsgewoonten die we aanleren als kind zetten we meestal voort in onze volwassen jaren. Dit betekent dat gezonde kinderen meer kans hebben om gezonde volwassenen te worden.

Topfitkids.nl
De website heeft een educatief en interactief karakter. De kinderen verkennen samen met de Top Fit Kids personages de virtuele stad Appeldoorn. Onderweg leren de kinderen hoe zij in topvorm kunnen komen en blijven. Aan de hand van diverse spellen, leerzame testen en informatieve pagina’s leggen de Top Fit Kids uit wat gezond eten en leven inhoudt, en waarom dit zo belangrijk is.

Gezond voedingspatroon en leefstijl
Ouders en verzorgers spelen een cruciale rol bij de ontwikkeling van het eet- en beweeggedrag van hun kinderen. Hoe eerder kinderen in aanraking komen met een gezond voedingspatroon en een gezonde leefstijl, hoe beter. Dit verkleint de kans op overgewicht met als gevolg een lager risico op kanker in het latere leven, zo blijkt uit het wetenschappelijke rapport over kankerpreventie van het internationale World Cancer Research Fund netwerk, waar het Wereld Kanker Onderzoek Fonds deel van uitmaakt.

Overgewicht in Nederland
“Steeds meer kinderen in Nederland kampen met overgewicht. Eén op de zes kinderen is te zwaar. Deze gegevens maken het noodzakelijk dat we actie ondernemen”, aldus Nadia Ameyah, Operationeel Manager van het Wereld Kanker Onderzoek Fonds. “Wij vinden het belangrijk om een steentje bij te dragen aan de gezondheid van de volgende generatie. Met Top Fit Kids wil het Wereld Kanker Onderzoek Fonds kinderen een goede kans geven op een toekomst zonder kanker.”

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een derde van alle gevallen van de meest voorkomende vormen van kanker voorkomen kan worden door een gezond voedingspatroon, voldoende lichaamsbeweging en een gezond gewicht.

Lees meer over de aanbevelingen voor kinderen op www.topfitkids.nl.

Plaats een reactie