www.sense.info verwelkomt miljoenste bezoeker

Eind maart 2009 presenteerde het ministerie van VWS de nieuwe website www.sense.info, site voor jongeren over seks en relaties. Deze blijkt in een grote behoefte te voorzien. Vandaag werd de site voor de miljoenste keer bezocht.

Sense.info beantwoordt vragen over seksualiteit, relaties, anticonceptie en soa’s. Jongeren kunnen er chatten of mailen met medewerkers van de Sense Infolijn of ze kunnen via de site een afspraak maken met een Sense-spreekuur bij hen in de buurt. ‘Ontdek je lichaam’ is – na de homepage – verreweg de meest bezochte pagina van de site.

‘Ontdek je lichaam’ de meest bezochte pagina
Bezoekers blijven gemiddeld ruim vier minuten op de site en bezoeken gemiddeld zeseneenhalve pagina. De pagina ‘Ontdek je lichaam’ wordt na de homepage, verreweg het meest bezocht. Hierop kun je een ontdekkingsreis maken naar de gevoelige plekjes van jezelf en die van je partner. Je leert je eigen lichaam en dat van je partner kennen en krijgt tips over wat fijne seks kan zijn.
De pagina’s die vervolgens het meest bezocht worden, zijn: ‘Vrijen’,’Meisjeslichaam’, ‘Jongenslichaam’ en ‘Vrijen, de eerste keer’.

Advies op maat
Jongeren blijken de site te waarderen om de betrouwbare en volledige informatie. Als de jongeren niet de gewenste informatie op de site vinden dan kunnen ze vervolgens chatten, mailen of bellen. Van de bezoekers waren er 9400 die een persoonlijk advies vroegen. Daarnaast wordt de speciale chatbot ‘Bzz’ veelvuldig geraadpleegd. Jongeren tussen de 12 en 25 jaar die liever een face-to-face gesprek willen, kunnen via de site afspraken maken voor de gratis Sense spreekuren in heel Nederland. Deze worden georganiseerd door GGD’s en hun regionale partners.

Over Sense.info
Sense.info is een product van Soa Aids Nederland, Rutgers Nisso Groep, GGD Nederland, de GGD-centra voor seksuele gezondheid en hun regionale partners, RIVM en ZonMw. Sense.info is geïnitieerd door het Ministerie van VWS.

Plaats een reactie