www.poepie.info nieuwe kinderwebsite van MLDS

De Maag Lever Darm Stichting lanceert de informatieve en interactieve website www.poepie.info, voor kinderen in de leeftijd van 6 t/m 10 jaar. Spelenderwijs leren kinderen wat zij zelf kunnen doen om hun buik gezond te houden.

Daarnaast biedt de website begrijpelijke informatie over de spijsvertering en informatie over mogelijke oorzaken van buikpijn en poepproblemen. Kinderen hebben vaak last van buikpijn: 10 tot 20 procent van de schoolgaande kinderen heeft regelmatig buikpijn en verzuimt hierdoor nogal eens van school1. De website bevat naast informatie voor kinderen ook relevante informatie voor ouders en leerkrachten over poepproblemen bij kinderen.

De website
Op de preventiewebsite www.poepie.info wil de Maag Lever Darm Stichting kinderen op een interactieve manier kennis laten maken met het spijsverteringskanaal. Ze leren wat de invloed is van voeding en leefstijl op de spijsvertering. Door de verschillende informatie, spelletjes en opdrachten over vezelrijke voeding, voldoende lichaamsbeweging en gezond toiletgedrag leert een kind hoe zij buikpijn kan voorkomen. In de winkel van kruidenier Vezel kunnen kinderen bijvoorbeeld een ontbijt wegen. Hoe groener de weegschaal uitslaat, hoe gezonder het ontbijt. Als ze voldoende punten verzamelen met de spelletjes en opdrachten kunnen ze zorgen dat Poepie van zijn buikpijn afkomt. Ook kunnen kinderen een ‘buikfijnbewijs’ printen met een puntenscore.

Oorzaken buikpijn
Veel kinderen hebben last van buikpijn. Buikpijn bij kinderen kan verschillende oorzaken hebben. In de meeste gevallen wordt er geen duidelijke lichamelijke oorzaak gevonden. Veel kinderen negeren de aandrang om naar de wc te gaan; ze durven niet of nemen er de tijd niet voor. Ook eten veel kinderen te weinig groente en fruit en nemen ze liever witbrood dan bruinbrood. Andere oorzaken kunnen zijn dat kinderen te weinig drinken en bewegen. Het is belangrijk dat ouders letten op de ontlasting van hun kinderen.

Ga naar www.poepie.info

Plaats een reactie