www.Klimaatkeuze.nl laat zien waar partijen staan

We hebben de partijen elf heel concrete maatregelen voorgelegd en ze met een ja of een nee laten aangeven waar ze staan. Van het bouwen van kerncentrales tot de invoering van de vleestax. Van verplichting aan de energiebedrijven voor meer groene stroom tot het radicaal vergroenen van het belastingstelsel.

De site is een initiatief van WISE en wordt ondersteund door dertien maatschappelijke organisaties. Het milieu, en zeker kwesties rond klimaat en energie spelen nog een te kleine rol in de verkiezingsstrijd. Terwijl er veel moet gebeuren; veertig procent minder uitstoot van broeikasgassen in 2020, negentig procent in 2050. Dat is volgens wetenschappers en de milieubeweging nodig om te voorkomen dat de opwarming van de aarde onomkeerbaar wordt. Een pittige uitdaging, maar beslist niet onmogelijk.

Een nieuw kabinet zal veel lastige besluiten moeten nemen om het energiebeleid op de rails te krijgen. Beleid dat van grote invloed zal zijn op het leven van alle Nederlanders. Op klimaatkeuze.nl kan iedereen zien wat de partijen echt concreet van plan zijn te gaan doen.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld de kieswijzer is deze site glashelder. De site geeft geen oordeel. Het is uiteindelijk aan de kiezer om een oordeel te vellen. De PVV heeft er voor gekozen niet mee te werken aan de site.

Meer informatie: www.klimaatkeuze.nl

Plaats een reactie