www.helpjemee.nl website voor mantelzorgers

Sinds kort is er een nieuwe, gratis online applicatie voor mantelzorgers. Het heet helpjemee.nl en is bedoeld voor iedereen die een oudere, (chronisch) zieke of gehandicapte helpt.

Nederland telt ongeveer 2 miljoen mantelzorgers. De ervaring leert dat het veel tijd en moeite kost om alle hulp rondom de zorgvrager te regelen. Iemand vragen om mee te helpen kost tijd, maar vaak is er ook een drempel om aan een ander hulp te vragen. Met als gevolg dat de mantelzorger het uiteindelijk toch weer zelf doet.

Helpjemee wil het regelen van deze zaken makkelijker maken. Op helpjemee.nl kan iedereen een eigen online agenda maken. Vervolgens kan de mantelzorger, of de zorgvrager zelf, helpers uitnodigen (familie, vrienden, buren, collega’s of vrijwilligers). Ook zij krijgen dan inzicht in de agenda van de zorgvrager en kunnen op deze manier allerlei taken makkelijk oppakken. Je bepaalt dus zelf welke taken je wilt oppakken en wanneer. Elkaar helpen wordt op deze manier heel vanzelfsprekend. Ook is het mogelijk om onderling berichten uit te wisselen en kun je een gratis SMS als herinnering ontvangen als je een taak hebt opgepakt.

Gemeentes en steunpunten mantelzorg kunnen zich aansluiten bij helpjemee.nl. Daarmee krijgen ze inzicht in het aantal mantelzorgers in hun gebied en wordt het mogelijk de dienstverlening beter af te stemmen op de behoeften van de mantelzorger. Bijvoorbeeld door gerichte informatie ter beschikking te stellen aan mantelzorgers.

Helpjemee.nl is een initiatief van bureauvijftig en is tot stand gekomen met hulp van de provincie Noord-Holland en in samenwerking met Tandem, steunpunt mantelzorg in Velserbroek.

Meer informatie: www.helpjemee.nl

Plaats een reactie