www.DiabetesDossiers.nl: nieuw kennisportaal voor zorgprofessionals

Vandaag, 1 februari 2011, lanceren het Diabetes Fonds en de Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) www.diabetesdossiers.nl, een website over diabetes voor iedereen die beroepsmatig te maken heeft met diabetes. Informatie die over honderden websites verspreid staat, is hier inzichtelijk per onderwerp te vinden. Zorgprofessionals van internist tot diëtist kunnen op diabetesdossiers.nl terecht.

Op het nieuwe online portaal www.diabetesdossiers.nl staan verschillende ‘dossiers’ over diabetes. Per dossier geeft de site een actueel overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen over preventie, behandeling en onderzoek. Op de site staan nieuwsberichten, rapporten, evenementen, samenvattingen en resultaten van onderzoek. Vakinhoudelijke medewerkers van het Diabetes Fonds en de NDF verzamelen relevante informatie over diabetes en zetten deze op de website.

Het doel van DiabetesDossiers is dat bijvoorbeeld een internist meteen ziet dat een nieuw middel op de markt komt, een praktijkondersteuner dat een nieuw online hulpprogramma beschikbaar is en een diëtist dat er een nieuwe voedingsrichtlijn is. Zij kunnen vervolgens hun patiënten optimaal informeren over de nieuwste kennis op diabetesgebied.

Inge de Weerdt, directeur van de NDF: “Het aantal mensen met diabetes in Nederland groeit met 71.000 per jaar. Bovendien krijgen mensen gemiddeld op steeds jongere leeftijd diabetes. Willen we deze toename indammen, dan zijn preventie en goede zorg noodzakelijk. Inzicht hebben in succesvolle leefstijlinterventies, actuele ontwikkelingen, diverse behandelingen én het delen hiervan via DiabetesDossiers, zijn waardevol voor de zorgprofessional.”

Dries Hettinga, hoofd Kennis & Onderzoek van het Diabetes Fonds: “Er wordt veel onderzoek gedaan, daar komt veel kennis uit voort en daarvan komt te weinig bij zorgverleners terecht. Zij moeten doelgericht hun praktische informatie kunnen vinden. Het Diabetes Fonds financiert onderzoek met als doel een goede behandeling voor mensen met diabetes. Daarom willen we helpen de opgedane kennis naar de praktijk te brengen.”

Plaats een reactie