www.babyzondergrenzen.nl – Artsen zonder Grenzen vraagt aanstaande moeders om hulp

Onder het motto Baby op komst? Verdubbel je geluk! vraagt Artsen zonder Grenzen moeders in Nederland mee te doen aan de actie Baby zonder Grenzen en als kraamcadeau een gift voor Artsen zonder Grenzen te vragen.

Daarmee kunnen moeders met hún geluk óók geluk brengen aan moeders en kinderen aan de andere kant van de wereld. Vanaf vandaag kunnen zij zich aanmelden op de vernieuwde actiewebsite: www.babyzondergrenzen.nl.

Medische noodhulporganisatie Artsen zonder Grenzen wil moeders en kinderen in oorlogs- en crisisgebieden de levensbelangrijke medische zorg bieden die voor vrouwen in Nederland zo vanzelfsprekend is. Zo kunnen de hulpverleners ervoor zorgen dat óók zij een veilige bevalling krijgen. Daarmee redden ze niet één, maar zelfs twee levens.

Moeders krijgen na aanmelding een speciaal Baby zonder Grenzen pakket met informatiefoldertjes voor de kraamvisite, stickers en een uniek rompertje voor de baby! Via de website www.babyzondergrenzen.nl kunnen moeders een eigen babypagina aanmaken met foto’s, weblog, giften en berichten.

Artsen zonder Grenzen en moeder-en-kindzorg
De artsen, verpleegkundigen en verloskundigen van Artsen zonder Grenzen werken in ziekenhuizen en klinieken. Met mobiele hulpposten bezoeken zij mensen die anders geen medische zorg zouden krijgen. In 2009 gaven de teams zwangerschapsbegeleiding aan 163.040 en hielpen zij 28.250 vrouwen hun kind ter wereld te brengen (waarvan 3.595 baby’s via een keizersnede werden gehaald).

Plaats een reactie