www.allesoverhetgebit.nl – wetenschappelijk gevalideerde informatie over mondgezondheid

Patiënten en consumenten hoeven vanaf vandaag niet langer te zoeken naar goede informatie over mondgezondheid. Met de start van een filmpje lanceerde de directeur van de Consumentenbond de heer Bart Combée vandaag de nieuwe patiëntenwebsite van tandartsen www.allesoverhetgebit.nl.

Hiermee is met een klik een schat aan onafhankelijke en betrouwbare informatie over mondgezondheid te vinden. Bezoekers van de site kunnen naast informatie over tandheelkundige aandoeningen en preventieve behandelingen, ook informatie krijgen over tandheelkundige vergoedingen en verzekeringen. De website is een initiatief van tandartsen en tandarts-specialisten aangesloten bij de Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT). De informatie op de website is wetenschappelijk gevalideerd.

Consumentenbond is blij
“Als Consumentenbond ijveren wij voor meer transparantie en duidelijkheid in de zorg. De patiëntenwebsite geeft deze duidelijkheid en dit juichen we dan ook van harte toe,” aldus Bart Combée, directeur Consumentenbond. Uit diverse onderzoeken1 komt naar voren dat patiënten behoefte hebben aan een duidelijke uitleg over tandheelkundige aandoeningen en preventieve behandelingen. Ook willen patiënten meer inzicht in de kwaliteit en deskundigheid van de tandarts en zijn team en uitleg over de tandartsrekening en de gehanteerde codes hebben. Als betrouwbare bron van informatie willen tandartsen en tandarts-specialisten met www.allesoverhetgebit.nl de patiënt helpen om bewuste keuzes te maken in de mondzorg en goed geïnformeerd te zijn.

Onafhankelijk en betrouwbaar
De NMT benadrukt het belang van contact met patiënten en de sterke relatie die tandartsen hebben met hun patiënten. “Driekwart van de patiënten surft op internet voor medische informatie. Onze eigen website met onafhankelijke en betrouwbare informatie voorziet dus in een duidelijke behoefte bij de patiënt en ondersteunt de tandarts en zijn team bij de patiëntenvoorlichting. De site dient geen commercieel doel. De patiënt is zo nog beter geïnformeerd en ons zorgaanbod is zo transparanter,” aldus NMT-vicevoorzitter Alexander Tolmeijer.

Gezonde mond basis gezond lichaam
Met de website vragen tandartsen ook aandacht voor het belang van een goede mondgezondheid. Een goede mondverzorging is belangrijk. Een gezond melkgebit leidt tot een gezond blijvend gebit een vormt de basis voor een gezond lichaam. Twee keer per dag twee minuten tanden poetsen en regelmatige controle van het gebit helpen gebitsproblemen voorkomen. Voor meer tips over een goede mondverzorging is er vanaf nu www.allesoverhetgebit.nl.

Plaats een reactie