WK4Kids 12 en 13 juni: Een toernooi met een verhaal

Op 12 en 13 juni 2010 gaat het WK4Kids plaats vinden op de voetbalcomplexen van FC Omniworld en AS80 in Almere. Het WK 2010 in een jeugdig jasje. Een officiële loting, openingsceremonie, wedstrijddruk, de wedstrijd beleving, media aandacht, interviews, verrassingen en tegenslagen. Kortom het WK4Kids is een toernooi waarbij jong talent komt bovendrijven. De wereldtitel is nog nooit zo dichtbij geweest.

Het WK4Kids is een initiatief van kinderwelzijnsorganisatie Wereldkinderen. Samen met haar partners zet Wereldkinderen zich in om kinderen in nood veilig te laten opgroeien in een gezinssituatie, want ieder kind heeft recht op een thuis. Met het WK voetbal Zuid Afrika in het vooruitzicht wil Wereldkinderen het werk van haar partnerorganisatie SA Cares for Life (South Africa Cares for Life) onder de aandacht brengen. Hier krijgen kinderen en hun familie, die getroffen zijn door HIV-Aids, verzorging, ondersteuning en voorlichting.

Jonge voetballers, jongens en meisjes in de leeftijd 10-13 jaar (voetbalklasse D-E), kunnen zich als team aanmelden op de website www.wk4kids.nl. Tijdens de loting die plaatsvindt op 27 mei wordt bekend gemaakt welk team voor welk land uit zal komen. Er is plaats voor 32 teams en er gaat gespeeld worden volgens het officiële WK schema. Het voetbaltoernooi wordt gespeeld over twee dagen en wordt gehouden in Almere.

De deelnemende teams worden opgeroepen om via www.geefsamen.nl een fondsenwervende actie te starten en hun omgeving te vragen om een donatie te doen voor de projecten van SA Cares for Life. De deelnemende teams worden goed gecoacht om van hun fondsenwervende actie een groot succes te maken.

Deelname aan het WK4Kids is al een belevenis op zich. Het team dat de meeste fondsen werft, krijgt een leuke prijs. Het team dat Wereldkampioen wordt van het WK4Kids wint een voetbalclinic gegeven door een bekende voetballegende.

Voor jong en oud gaan er verschillende activiteiten georganiseerd worden. Daarnaast zijn er verschillende kraampjes waar van alles te zien en te koop is over de verschillende landen die mee doen, eten te verkrijgen is, lekkere muziek wordt gedraaid en natuurlijk gaan er spetterende optredens plaatsvinden. Zo is het voor lokale bandjes ook mogelijk om op dit podium op te komen treden.

Dus ook wanneer je niet meespeelt is het de moeite waard om de sfeer te komen proeven.
Er kunnen maar 32 (landen)teams meedoen, dus schrijf je snel in voor WK4Kids via www.wk4kids.nl.

Het WK4Kids wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente Almere, FC Omniworld, AS ’80 en Inholland. Natuurlijk is er altijd ruimte voor extra steun die Wereldkinderen kan helpen.

Plaats een reactie