Winteropvang voor daklozen zondag open

Zondag 29 januari 2012 kunnen daklozen in Den Haag voor het eerst deze winter gebruik maken van de winteropvang. De opvang opent haar deuren omdat het vanaf komende week gaat vriezen. Het is dan niet langer verantwoord om buiten te slapen. Daklozen kunnen daarom tijdelijk gratis terecht bij de Kessler Stichting en het Leger des Heils. Zij krijgen daar naast een slaapplaats ook een maaltijd aangeboden.

De winterregeling gaat in als de temperatuur 5 dagen achtereen onder nul is, of als er andere weersomstandigheden zijn die gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Bijvoorbeeld een combinatie van een lage temperatuur met regen of sneeuw waardoor de gevoelstemperatuur sterk daalt. De winterregeling start altijd gelijktijdig in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Er zijn drie locaties voor de winteropvang. Dit zijn de bestaande locaties van het Leger des Heils aan de Binckhorstlaan en de Barbaraweg en een tijdelijke voorziening aan de Genemuidenstraat. Over het tijdelijke gebruik van deze laatste voorziening zijn afspraken gemaakt met de omwonenden. In totaal zijn tijdens de winterregeling 125 extra slaapplaatsen beschikbaar voor daklozen. Uit ervaringen in andere jaren blijkt dat dit voldoende is. De plaatsen worden gebruikt door mensen die anders op straat leven of onder slechte omstandigheden wonen, bijvoorbeeld zonder verwarming. Uitgangspunt voor de gemeente is, dat er bij winterse omstandigheden voor iedereen een dak boven het hoofd moet zijn.

Plaats een reactie