Winterkamperen bij Staatsbosbeheer

Deze winter kunnen stoere kampeerders ook terecht op de Staatsbosbeheercampings. Dit jaar zijn voor het eerst drie campings het jaarrond open waar de andere Staatsbosbeheer-kampeerterreinen van oktober tot april de hekken sluiten.

Het gaat om camping Drie op de Veluwe middenin het Speulder- en Sprielderbos, camping de Veenkuil in het Kuinderbos (Noordoostpolder) en camping Vlagberg in Sint Anthonis. Elk natuurkampeerterrein heeft een overdekte vuurplaats met houtkachel en ruime zitgelegenheid waar kampeerders zich kunnen opwarmen na een uitje door de herfstige bossen of een frisse winterwandeling. De vuurplaats, ruime staanplaatsen, elektriciteit en verwarmde toiletgebouwen zijn op alle terreinen aanwezig.

De nieuwe mogelijkheid tot winterkamperen is een antwoord op de vraag van natuurkampeerders waar Staatsbosbeheer graag aan tegemoet komt. Staatsbosbeheer beheert tientallen natuurkampeerterreinen die momenteel onder de loep worden genomen. In 2011 en 2012 sluiten daarnaast enkele kampeerterreinen waardoor andere terreinen kunnen worden uitgebreid. Redenen om te sluiten zijn dat kampeerterreinen te dicht bij elkaar liggen, niet rendabel zijn of aan een doorgaande weg liggen. In andere terreinen wordt juist extra geïnvesteerd in bijvoorbeeld sanitair of elektriciteit.

Op de natuurkampeerterreinen van Staatsbosbeheer kun je kamperen zoals het ooit bedoeld was en genieten van rust, ruimte en natuur. Overdag heerlijk wandelen, de natuur ontdekken vanuit een nabijgelegen bezoekerscentrum, of op de fiets de mooiste plekjes ontdekken.

Meer informatie over winterkamperen

Plaats een reactie